Davutoğlu: Bir engelli kardeşimiz ülkeyi, dünyayı değiştirebilir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, engeli olan vatandaşların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "Her türlü engeli aşacak olan insanın iradesidir. En önemlisi de yüreğinizdir. Sizler koca yürekli insanlarsınız." dedi.

Davutoğlu: Bir engelli kardeşimiz ülkeyi, dünyayı değiştirebilir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, engeli olan vatandaşların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "Her türlü engeli aşacak olan insanın iradesidir. En önemlisi de yüreğinizdir. Sizler koca yürekli insanlarsınız. Engelleri tanımayacak iradeye sahipsiniz" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, engeli olan vatandaşların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "Her türlü engeli aşacak olan insanın iradesidir. En önemlisi de yüreğinizdir. Sizler koca yürekli insanlarsınız. Engelleri tanımayacak iradeye sahipsiniz" dedi. Davutoğlu, engelli vatandaşlara daha çok siyasette yer almaları çağrısı da yaptı.

Gelecek Partisi Ankara İl Teşkilatı Engelliler Günü'nde parti binasında bir etkilik düzenledi. Etkinliğe COVİD 19 testi pozitif çıkan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da telefonla katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başçı ve Ankara İl Başkanı Gülnur Hayran Özkaya'nın konuşmacı olduğu etkinlikte Engelliler Günü'nün anlam ve önemi, partinin engellilerle ilgili politikaları ve çalışmaları, korona sürecinde sosyal politikalar, partinin asgari ücretle ilgili görüşleri ve politikası konuşuldu. Baran Aksümer'in de konuk olduğu etkinliğe telefonla katılan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Engelliler Günü'nün anlam ve önemine değindi.

DÜNYANIN ZORLUKLARINI BİZZAT YAŞADIM

Sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bugün dünya Engelliler Günü. Bedensel engelli olunmasının ötesinde zihnen ve ruhen olanların çok yoğun olduğu bir dönemden geçiyoruz. Merhameti, şefkati olmayan dünyayı kasvetli bir havaya büründürdü. Bizler her adımımızda her faaliyetimizde sizlerin yanında olacağız. Omuz omuza hep beraber engelsiz bir dünya için gayret sarf edeceğiz. Bu konudaki politikalarımız ve ilkelerimiz çok açıktır. Bu çerçevede de her kademeden kardeşimiz, dostumuz partimizde görev yapmaktadır. Sizlerin de daha fazla siyasette ve partimizde bulunacağınızdan eminim. Ben iki yeğeni engelli olarak hayatını ikame ettirmiş bir dostunuz olarak bu dünyanın zorluklarının farkındayım. Bizzat yaşadım. Ama her türlü engeli aşacak olan da insanın iradesidir. En önemlisi de yüreğinizdir. Sizler koca yürekli insanlarsınız. Engelleri tanımayacak iradeye sahipsiniz" diye konuştu. Corona dolayısıyla etkinliğe katılamadığını dile getiren Genel Başkan Davutoğlu, gazetecilerin sağlığı ile ilgili sorusu üzerine bir müddet izolasyonda kalacağını belirterek, "Sağlığım şu anda iyi halsizlik dışında olağanüstülük yok. Kan testleri olumlu yönde. Tüm hastalarımıza şifa diliyorum. Kesinlikle hafife alınmaması gereken bir hastalık. Hepimizin üzerine düşeni yapmamız insani hem de toplumumuza karşı bir sorumluluk. Hijyen, maske mesafe kurallarını en iyi şekilde uygulayarak hastalıktan kurtulmayı ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HER SIHHATLİ İNSAN ENGELLİ ADAYI

Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başçı, engelli bireylerin yaşadığı sorunlara karşı duyarlı olunması gerektiğine işaret ederek, "Doğuştan, hastalık nedeni ya da kaza sonucu engelli olunabiliyor. Her sıhhatli insan engelli adayı. Yarının ne olacağını kimse bilemez. Onlara acımak yerine, sevgi ve saygıyla bakmalıyız. Bir engelli kardeşimiz ülkeyi, dünyayı değiştirebilir. Ülkemizde yaklaşık 13 milyon vatandaşımız engelli. Özellikle iş hayatında alınmayan tedbirlerin sonucu oluşan kazalar nedeniyle bir çok vatandaşımız engelli kalıyor. Trafik kazaları da bunlardan biri" dedi. Gelecek Partisi'nin engelliler için hazırladığı program ile ilgili de bilgi veren Başçı, Gelecek Partisi'nin tüzüğünde engelli vatandaşlarla ilgili çalışmaları çok yoğun bir şekilde yürüttüklerini anlattı. Başçı, Genel Başkan Davutoğlu'nun gittiği illerde önce engellileri ziyaret ettiğini anımsattı. Başçı, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla partisinin tüm illerde etkinlikler düzenlediğinin bilgisini verdi. Abdullah Başçı, kanunlarda düzenleme olduğunu ancak yaşama geçirmede sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Bir soru üzerine Gelecek Partisi'nin salgınla ilgili ilk günden sunduğu önerileri anımsatan Başçı, tedbirlerde geç kalındığını ve pek çok sektörün bu nedenle yaşadığı sıkıntıları da anlattı.

HEPİMİZ FARKLILIKLARIMIZLA DOĞUYORUZ

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Gülnur Hayran Özkaya da sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmek için gerekli tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yaparak, il ve ilçe binalarının dezenfekte edildiği bilgisini verdi. Başkan Özkaya, "Plansız ve popülist yaklaşımla yaptıkları politikalar nedeniyle bugün en büyük yükü sağlık çalışanlarına yüklediler" dedi.

Engelli terimini kullanmamaya özen gösterdiğini dile getiren Başkan Özkaya, "Hepimiz farklılıklarımızla doğuyoruz. Farkındalığımızı geliştirmemiz lazım. Doğarken böyle doğduk. Önemli olan bu farklılıklarımızla birlikte yaşayabilmek. Hem yasal süreçte hem de yaşamın her alanının da kendilerinin yanındayız. Bunu basınla paylaşmıyoruz. Bu bizim gönlümüzde. Ama kapımız her zaman açık. Ziyaretlerimizi, hem desteğimizi paylaşmayacağız. Bu gönül misafirliğimiz de ailemiz içinde kalacak" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi