Durmaz: Tüm taşeron işçilere ayrımsız kadro verilmeli

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, KİT’lerde çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi düzenlemelerini içeren kararname hakkında açıklama yaptı.

Durmaz: Tüm taşeron işçilere ayrımsız kadro verilmeli

Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) ve özelleştirme kapsamındaki kuruluşlarda, bu yılın ilk çeyreği itibarıyla 106 bin 524 kişi çalışıyor. Bunlardan 50 bin kişi taşeron olarak çalışıyor. Peki, bu düzenleme bir yanlıştan dönüş müdür?

Şeker İşçileri Yine Mağdur!

Biz Kitlerde çalışan taşeronlara da kadro verilmeli diye mücadele verdik. Bugün bir iyileştirme yapılıyor ama yine eksik! Yine eşitliğe ve adalete aykırı! Kit lerde çalışan binlerce Şeker İşçisi yine kadro alamıyor, mevsimlik dönemde çalışan pancar işçisi kadro alamıyor. 50 Bin taşeronu ilgilendiren bu kararname sayıları on binleri bulan taşeron işçilerin sorunlarını çözmüyor!

TÜM TAŞERON İŞÇİLERE AYRIMSIZ KADRO VERİLMELİ!

Kararname incelendiğinde içeriğinde; kadro için birçok kriter istenmekle beraber, taşeron işçilerin” istihdam edilebilir” ifadesi kullanılıyor. Bu ifade kadro hakkının keyfiyete kalacağı endişesini yaratıyor!

Kadro için iki yıl çalışma şartı ve sınav şartı yine kayırmacaların ortaya çıkacağı endişesini ortaya çıkarıyor.

Kadroya alınacak işçi sayısını Hazine Müsteşarlığı belirleyecek! Bütün bu belirlemeler neye göre yapılacak netlik yok!

Taşerona kadro hiçbir koşul koyulmadan, hiçbir kurumun inisiyatifine bırakılmadan herkese verilmelidir!

İşçiler halen kadrolu çalışan işçilere eşit haklara sahip olmalıdır. Kadro bütün taşeron çalışanlara eşit şekilde verilmelidir.

Bu kararnamenin eksik ve eşitliğe aykırı, adaletten, hukuktan, insani ve vicdani değerlerden yoksun, alın terini yok sayan niteliğini kabul etmiyoruz! Hükümetin bir an önce gerekli düzenlemeleri yapıp tüm taşeron işçilere kadro verilmesi için harekete geçmesi gerekmektedir.

Etiketler
Tokat Kadro Milletvekili Kadim Durmaz