Abdulkadir Selvi: Engin Yıldırım, çok tehlikeli bir tartışmaya neden oldu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım'ın AYM binasının fotoğrafını paylaşarak "Işıklar yanıyor" tweeti hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Abdulkadir Selvi: Engin Yıldırım, çok tehlikeli bir tartışmaya neden oldu

AYM üyesi Engin Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu kararının ardından önceki gece yaptığı paylaşımında, AYM binasının fotoğrafına yer vererek “Işıklar yanıyor” dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, tartışmalara neden olan paylaşımı bugünkü köşesinde değerlendirdi.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

15 Temmuz gecesi İstanbul’da tanklar Boğaz Köprüsü’ne çıktığında darbe olup olmadığını anlamak için ilk iş olarak Genelkurmay’ın önüne koşmuştum. Çünkü darbe mağduru olan demokrasimizde Genelkurmay’ın ışıklarının yanmasının bir anlamı vardı. Çok geç bir saat değildi ama Ankara gazeteciliğinin verdiği refleksle, ışıkların yanıp yanmadığına bakmak istemiştim. Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” tweet’i darbe tartışmalarını beraberinde getirdi. Çünkü Genelkurmay’da ışıklar hep darbeler için yandı. 15 Temmuz’da ise milletin gücü darbenin ışığını söndürdü.

27 Mayıs darbesinin ürünü olan Anayasa Mahkemesi, geçmişte verdiği parti kapatma kararları, 367 rezaleti ve başörtüsüne yönelik yasakçı tavrı nedeniyle zaten imajı düzgün bir mahkeme değil. Engin Yıldırım ise attığı tweet’le Anayasa Mahkemesi’nin hedef tahtasına oturmasına neden oldu. Engin Yıldırım demokrasi dışı bir oluşumu ima etmediğini söyledi, yanlış anlaşıldığını ifade ederek özür diledi. Ama olgu değil, algı önemlidir. Darbeler konusunda büyük bedeller ödemiş olan milletimiz, bu tweet’i bir tehdit olarak gördü. Böylece Engin Yıldırım, çok yanlış bir tweet’le çok tehlikeli bir tartışmaya neden oldu.

Etiketler
AYM üyesi Engin Yıldırım ışıklar yanıyor tweeti Abdulkadir Selvi Hürriyet Mahkeme