Fethi Açıkel: Sözcü kararı, Saray rejiminin hukuk tanımazlığının yeni bir örneğidir

CHP'li Fethi Açıkel, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi'nin Sözcü Gazetesi Davası'nda mahkumiyet kararlarını onamasına tepki gösterdi.

Fethi Açıkel: Sözcü kararı, Saray rejiminin hukuk tanımazlığının yeni bir örneğidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fethi Açıkel, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi'nin Sözcü Gazetesi Davası'nda mahkumiyet kararlarını onamasına tepki gösterdi.

Açıkel, kararın Saray Rejiminin Hukuk Tanımazlığının Yeni Bir Örneği olduğunu söyledi.

"Sözcü’ye attığı manşetler ve yazıları yüzünden yapılan algı operasyonunda açılan davada verilen cezaların İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi tarafından onanması, Saray Rejiminin hukuk tanımazlığının yeni bir örneğidir.
Türkiye'yi 18 yıllık iktidarının sonucunda, tutuklu gazeteciler ülkesini dönüştüren, özgürlükler anlamında küme düşüren, dünyanın geri kalmış ülkeleriyle anılır hale getiren istibdat rejiminin güdümlü yargısı tarafından “FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım" suçunun Sözcü Gazetesi'ne yöneltilmesi başından itibaren bir kumpastır. Bu kumpasla yargılanan sadece Sözcü Gazetesi ve çalışanları değil, gazetecilik faaliyetidir.

Hukuki delillere dayanmayan, siyasi ve keyfi şekilde verilen bu karar, Saray iktidarının yargıyı bir sopa olarak kullandığını bir kez daha kanıtlamıştır. Bu karar, Atatürkçü kimliği ve FETÖ karşıtlığı, milletimizin vicdanında tescilli olan Sözcü Gazetesi'ni yaptığı gazetecilikten dolayı cezalandırmaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, basın özgürlüğü ve demokrasi mücadelesinde
Sözcü Gazetesi'nin yanında olmaya devam edeceğiz."

Etiketler
Sözcü davası Mahkeme Saray