DEVA Partisi'nden İzmir'e kadın il başkanı

Genç İşadamları Derneği eski Başkanı Seda Kaya, Deva Partisi'nin İzmir İl Başkanı oldu.

DEVA Partisi'nden İzmir'e kadın il başkanı

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı, Genel Başkan Babacan’ın talimatı doğrultusunda belirlendi. Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) eski Başkanı Seda Kaya, DEVA Partisi İzmir İl Başkanı oldu.

Ekonomi Eski Bakanı Ali Babacan önderliğinde kurulan DEVA Partisi’nin İzmir İl Başkanı belli oldu.

Ben Haber'in aktardığına göre, Ali Babacan, yürüttüğü çalışmalar sonrasında, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) eski Başkanı Seda Kaya'yı il başkanı olarak görevlendirdi.

Bilindiği üzere, 3 gün önce İzmir İl Başkanı olarak görev yapan Mehmet Ali Sarızeybek ve mevcut yönetim kurulu üyelerinin istifası alınmıştı.

DEVA Partisi'nden İzmir'e kadın il başkanı - Resim : 1

SEDA KAYA ÖSEN KİMDİR?

Kaya Grubu - Yönetim Kurul Başkan Vekili

BASİFED - Yönetim Kurulu Başkanı

TÜRKONFED - Yönetim Kurulu Üyesi

İş kadını Seda Kaya Ösen, 9 Eylül 1979 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi.

Orta öğretimini 1990–1997 yılları arasında İzmir Amerikan Lisesi’nde tamamladı.

Seda Kaya Ösen, Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezuniyetinin ardından 2003–2005 yılları arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Bölümü’nden yüksek lisans derecesi aldı. 2006 yılının Temmuz ayında mesleki gelişim programı kapsamında ABD Cornell Üniversitesi’nde Foodservice Yönetimi Sertifika Programına katıldı.

Seda Kaya Ösen, 2001–2003 yılları arasında İstanbul Rafineri Reklam Ajansı’nda marka temsilcisi olarak çalıştıktan sonra 2003 yılından bu yana turizm, otelcilik, tarım ve gayrimenkul yatırımı alanında faaliyet gösteren aile firması olan Kaya Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürüyor.

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapmış olan Seda Kaya, Türkiye Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu (TÜGİK) Yönetim Kurulu Üyeliği, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Üyeliği, İzmir Başkanlar Kurulu Üyeliği, İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyeliği ve BASİFED Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

Seda Kaya Ösen, Ocak 2018 itabarıyla BASİFED Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi

Etiketler
İzmir DEVA Partisi