Kılıçdaroğlu: AKP ve MHP'nin oylarında ciddi bir düşüş var. CHP ise...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de katıldığı progmanda partilerin oy oranlarına ilişkin konuştu.

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu, Candaş Tolga Işık'ın "En son seçim anketini ne zaman yaptırdınız?" sorusunu yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

PARTİLERİN OY ORANLARI

"Biz yapmadık. Anketler genelde şöyle: Pek çok kuruluş anket yapıyor. Gelen güvendiğimiz birden fazla kuruluşun anketleri var. Anketler içinde AKP ve MHP'nin oylarında ciddi bir düşüş var. Kararsızlarda ciddi bir yükseliş var. Bizim oylarda da artış var ama... Doğruları söylemek gerekirse çok yüksek bir artış yok. Vatandaş şu anda gözlüyor. Kararsızlar da gözlüyor.

Kim doğru söylüyor, kimin programı nedir? Ülkeyi bu bataklıktan, bu bunalımdan kim çıkartır. Ülke bunalım süreci yaşıyor, bir ekonomik bunalım var. Bu bunalımdan ülke nasıl kurtulur? Nasıl aydınlığa kavuşur diye. Önümüzdeki süreçlerde çok güzel projelerimiz olacak. Türkiye nasıl ayağa kaldırılır?

Ve Türkiye nasıl büyür? Türkiye bütün bu sorunları nasıl aşar? Bunların hepsini yapacağız. Türkiye dünya ile barışık hale nasıl gelir? Türkiye kendi çıkarlarını, hem komşularıyla hem dünya da nasıl daha güzel savunabilir? Türkiye demokrasisini nasıl geliştirecek? Eğer bir ülkeyi 3. sınıf demokrasiye mahkum ediyorsanız, o ülkenin kalkınma şansı yoktur.

"TEK ADAM REJİMİNDE BÜYÜME ŞANSI YOKTUR"

Bir ülkeyi demokrasiden kesip atıyorsanız, tek adam rejimi içine sokuyorsanız! O ülkenin büyüme şansı yoktur. Bir avuç insan büyür, milyonlar kazanabilir. Bir avuç insana, 13 uçak, 15 uçak, 25 uçak alabilirsiniz.

O bir kişi kendi vatandaşlarını kendi tebaası, köleleri olarak görür. Demokrasiyi içine sindiremez, eleştiriyi içine sindiremez. Oysa demokrasinin olmadığı yerde büyüme olmaz, insanlar kendi ülkelerinde huzur içinde yaşayamaz. Biz bunu sağlayacağız."

Etiketler
Haber Global Kemal Kılıçdaroğlu