Kılıçdaroğlu'ndan 'Erken seçim talebiniz var mı?' sorusuna yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programında erken seçim hakkında konuştu.

GERÇEK GÜNDEM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu, Candaş Tolga Işık'ın "Erken seçim talebiniz var mı?" sorusunu yanıtladı.

"ONLAR ŞARTLAR DAHA DA AĞIRLAŞMASIN DİYE ERKEN SEÇİME GİTMESİ GEREKİYOR"

"Zaten yönetemiyorlar. Normalde onların şartlar daha da ağırlaşmasın diye erken seçime gitmesi gerekiyor" diyen Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Adama 1168 TL veriyorsunuz. 30 gün geçineceksiniz! 4 kişilik bir aile düşünün, çocuğun okula gittiğini düşün. Günde 39 TL para ile. Bu adam nasıl geçinecek? Bunlarda vicdan var mı? Vicdan dediğimiz kavram bunlarda var mı? 39 TL'ye mahkum ediyorlar. 1 kişi, 2 kişi değil, 2 milyon kişi 39 TL'ye mahkum ediyorsunuz siz.

Bu adam nasıl geçinecek Allah aşkına? Kira ödeyecek, çocuğuna defter kalem alacak. Milyonlarca çocuğun bilgisayarı yok. Bunlar demiyorlar mıydı? Türkiye uçuyor, Türkiye büyüyor...

Saray'a, yandaşa, havuz medyasının yandaşlarına her türlü imkan var. Berbere, manava, kapıcıya niye yok. Apartman görevlisi değil mi bu adam? 'Git her türlü alışverişini mi yap?' diyorsunuz. Riskse en büyük riski o üstleniyor...."

KILIÇDAROĞLU'NUN ERKEN SEÇİM İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

Etiketler
Erken seçim tartışmaları Haber Global Kemal Kılıçdaroğlu Erken Seçim