Erkan Mumcu'dan Erdoğan'a ve AKP'ye sert yanıt: 3 cümle kurma yetkinliğinde bulunmayan insanların...

Erkan Mumcu, "Benimle bu konular hakkında Türkçesi düzgün, üst üste 3 cümle kurma yetkinliğinde bulunmayan insanların hangi makamda oldukları beni hiç kıskandırmıyor." ifadelerini kullandı.

GERÇEK GÜNDEM - ANAP'tan AKP'ye geçen ve daha sonra AKP'den ayrılan Kültür ve Turizm eski Bakanı Erkan Mumcu Haber Global'de Jülide Ateş'in sorularını yanıtladı.

Mumcu, Erdoğan'ın ve AKP'lilerin kendisi hakkında yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

Erdoğan 2019 yılında AKP'den ayrılıp parti kurmaya çalışanlara yönelik, "Silinip gittiler." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın kastettiği isimler arasında Erkan Mumcu'nun da yer aldığı ileri sürülürken Mumcu'ya AKP'li isimler 12 yıl boyunca eleştiriler yöneltmişti.

Erkan Mumcu 2005 yılında AKP'den ve bakanlık görevinden istifa etmiş, 5 Mayıs 2007 tarihinde Anavatan Partisi'nin Doğru Yol Partisi ile birleşmesiyle oluşan Demokrat Parti'nin Mehmet Ağar ile birlikte eşbaşkanı olmuştu. Mumcu, 25 Ekim-26 Ekim 2008'de yapılan Anavatan Partisi 6. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde aday olmayarak genel başkanlıktan ayrılmıştı.

Erkan Mumcu'nun "Erkan Mumcu silindi mi?" sorusuna yanıtı şöyle oldu:

Nereden bakıldığına bağlı. Siyaseti, siyasetin kendisini, siyasette başarılı denilen şeyleri neye yeğlediğinize bağlı. Başarılı olmanın bin türlü yolu var.

Ben büyük bir özgüvenle ve samimiyetle sınanmaya açık olarak ülkenin meselelerini kavrayış, bunlara çözüm bulma konusunda bugün siyasette olan herkesten 50 yıl ileride olduğumu düşünüyorum.

Çünkü Türkiye'ye 50 yıl sonradan, 100 yıl sonradan bakıyorum. Sadece Türkiye'ye bakmıyorum. Türkiye'nin de içinde yer aldığı kültür evreni içinde kim varsa ailem diyeceğim, milletim diyeceğim kim varsa herkesin yerine kendimi koyarak bakıyorum.

Ve sadece buradan da bakmıyorum. İnsanlık için doğru olanı arayan bir gözle bakıyorum. Benimle bu konular hakkında Türkçesi düzgün, üst üste 3 cümle kurma yetkinliğinde bulunmayan insanların hangi makamda oldukları beni hiç kıskandırmıyor.

Ben vicdanımla ahirete hazırlıyorum kendimi. Herkese de bunu tavsiye ederim. Bugün dünya yarın ahiret değil mi? Oraya erdemlerimizle gideceğiz, oraya insafımızla oraya vicdanımızla oraya ahlakımızla gideceğiz. Oraya ünvanımızla gitmeyeceğiz.

Ben halimden memnunum. Siyaseti çok önemseyenlerin siyaseti nasıl isterlerse öyle yapsınlar. O kendi tercihleri. Ben onların yaptıkları gibi siyasete tenezzül etmiyorum.