Erkan Mumcu'dan Fazıl Say'a uygulanan Madımak Katliamı sansürü hakkında dikkat çeken iddia

Erkan Mumcu Fazıl Say'ın Madımak Katliamı hakkında yazdığı orotory0ya sansür uyguladığı iddialarına yanıt verdi.

GERÇEK GÜNDEM - ANAP'tan AKP'ye geçen ve daha sonra AKP'den ayrılan Kültür ve Turizm eski Bakanı Erkan Mumcu Haber Global'de Jülide Ateş'in sorularını yanıtladı.

Mumcu, Fazıl Say'a Madımak Katliamı hakkında sansür uyguladığı iddialarına yanıt verdi.

Ünlü besteci Fazıl Say, 10 yıl önce gerçekleşen Sivas katliamında yaşamını yitiren şair Metin Altıok için bir oratoryo yazmıştı. Katliamın yıldönümünde acımasız olaydan görüntüler eşliğinde sahnelencek olan oratoryodaki görüntülere, Turizm ve Kültür Bakanı Erkan Mumcu'nun karış çıktığı ve kriz yaşandığı iddia edilmişti. Konser katiam görüntüleri olmadan gerçekleştirilmişti.

Erkan Mumcu iddialar hakkında, "Ben her şey olup bittikten sonra, basında haber olduktan sonra öğrendim. Bu konuda esasında kendini gizleyen kişi hakkında rahmetine kavuştu ama Şakir Eczacıbaşı." ifadelerini kullandı.

Erkan Mumcu'nun 'Sansür uyguladınız mı' sorusuna yanıtı şöyle oldu:

Hayır. Ben her şey olup bittikten sonra, basında haber olduktan sonra öğrendim. Bu konuda esasında kendini gizleyen kişi hakkında rahmetine kavuştu ama Şakir Eczacıbaşı.

O bakanlığın bu konuda hoşgörü göstermeyeceği tezini ileri sürerek kendisi talep etmiş. Haberim bile yoktu.

Ben anlıyorum. Vakfın ilişkilerinin ya da başka ilişkilerinin siyasetle gerilmemesini istemesini de anlayışla karşılıyorum.

Ama bizi alet ederek özellikle basındaki lobi imkanlarını kullanarak meseleyi buraya sıkıştırmış olmasını çok hazmetmiş değilim.

Olur siyasetçinin başına gelir bunlar. Haberim bile yok. Birisi amigo gibi bağırttırılıyor. Öbürü öbür taraftan başka bir şey. Bunlar maalesef böyle şeyler oluyor.

Ben her şeyi olup bittikten sonra gazetelerden okudum. Bunu şerefimle temin ederim.

Etiketler
Madımak Katliamı Fazıl Say