Süleyman Soylu'dan Cübbeli Ahmet açıklaması: '1-2 gün içerisinde bildiğini anlatacak'

Süleyman Soylu, Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün 2 bin Selefi derneğin silahlandığı iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Süleyman Soylu'dan Cübbeli Ahmet açıklaması: '1-2 gün içerisinde bildiğini anlatacak'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, moderatörlüğünü Cem Küçük'ün üstlendiği, Yücel Koç ve Süleyman Özışık'ın da katıldığı "Gündem Özel" programında soruları yanıtladı.

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Selefi dernekler ayaklanma için silahlanıyor” iddialarıyla ilgili konuşan Soylu, şunları söyledi:

''Bizim ortak söylemimiz vardır; Biz her söylenen bilgiyi ciddiye alırız. Biz bilgiye açız. Bize ne bilgi verilirse onu analiz etmek ve ondan bir şey çıkarmaktır. 2016'dan 2020'ye kadar bunlara mensup 5 bin kişiyi gözaltına aldık.

En son Bursa'da Uzi yakalandı. İstanbul'da Ayasofya ve derneklere bir hareketlilik vardı o yakalandı. DEAŞ'la ilgili bir hareketlilik olduğu zaman ben kamuoyuna söylüyorum. Neticede kanadı bulduk. Başarılı operasyon yaptık. Adamın aynı zamanda emiri olduğunu öğrendik.

Türkiye, Selefilerle yıllardır mücadele ediyor. Selefi örgütle ilgili 47 yapılanma var. Yaklaşık 28 tane dernek ve vakfa gözaltı yapmışız. Türkiye'de bu mücadele devam ediyor. Bizim bilgiye her zaman ihtiyacımız var. 1-2 gün içerisinde Cübbeli Ahmet Hoca bildiğini anlatacak.

Etiketler
Cübbeli Ahmet Silah Süleyman Soylu