İYİ Parti'de liste krizi! 'Önemli isimlere oy vermeyin' çağrısı Akşener'i kızdırdı

Ankara Altınpark’ta 2. Olağan Kongresi’ni gerçekleştiren İYİ Parti’nin Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'dan gönderilen “yazılmayacaklar” talimatı Akşener ve parti delegesinde rahatsızlık yarattı.

İYİ Parti'de liste krizi! 'Önemli isimlere oy vermeyin' çağrısı Akşener'i kızdırdı

Bugün, “Millet Bizi Çağırıyor” sloganı ile Ankara Altınpark’ta 2. Olağan Kongresi’ni gerçekleştiren İYİ Parti’nin Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'dan gönderilen “yazılmayacaklar” talimatı Akşener ve parti delegesinde rahatsızlık yarattı.

İYİ Partili Aydın’ın ‘yazılmayacaklar’ başlığıyla çeşitli isimleri delegelere gönderdiği öne sürülürken, Genel Başkan Meral Akşener’in bu durumdan rahatsızlık duyduğu ve delegelerin de “Biz üzerimizde baskı kurulsun diye burada değiliz” diyerek tepki gösterdiği söylendi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in tek aday olduğu kurultay öncesinde, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeliği için partililerin son ana kadar kıran kırana kulis yapıldı.

Gün boyu İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın tarafından gönderildiği belirtilen kağıtların birinde “Yazılmayacaklar” denilen oy verilmemesi istenen ancak parti yönetiminde açıklamalarıyla ülke gündeminde yer alan İzmir Milletvekili Doktor Aytun Çıray, FerudunBahşi, Hayrettin Nuhoğlu, Yavuz Temizel, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, Berna Biçer, İsmail Koncuk, Ayhan Erel listesi parti delegesinde gerginliğe neden oldu.

Aydın’ın oy verilmesini istediği listede ise, Ayhan Bölükbaşı, Dursun Çolak, Arzu Önşen, Şükriye Sevin Çağlayan isimleri yer aldı.

AKŞENER RAHATSIZ OLDU

Delegelere yazmamaları yönünde gönderilen listeye ilişkin İz gazeteye konuşan üst düzey bir partili, Meral Akşener’in sinirlendiğini ve delegelerin bu durumdan çok rahatsızlık duyduğunu ileri sürerek, “Bu konuda bizi delegeler haberdar etti. Böyle talimatla isim gönderilmesine tepki gösteriyorlar. ‘Biz üzerimizde baskı kurulsun diye burada değiliz’ diyorlar” dedi. Meral Akşener'in bir kez daha İYİ Parti Genel Başkanı seçildiği kurultayda anahtar listede ise şu isimler yer aldı:

Etiketler
Aydın Ağrı Ankara İYİ Parti