CHP'li Selin Sayek Böke: Kamulaştırmadan önce denetleyip maliyet çıkaracağız

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, 'kamulaştırma' önerisini anlattı… Böke "Kamulaştırma sözümüzden üretenler ürkmesin ama kamuyu zarara uğratanlar korksun" dedi.

CHP'li Selin Sayek Böke: Kamulaştırmadan önce denetleyip maliyet çıkaracağız

Kamu kaynaklarının garantili ödemelerle iktidar yandaşı birkaç şirkete aktarılması tartışılırken, bu tür projeleri “kamulaştıracağız” çıkışı ile dikkat çeken CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, gazeteci Semra Topçu’nun youtube kanalında kamulaştırma yönteminin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Denetim elemanlarının maliyetleri inceleyeceğini, verimliliği ortaya koyacağını bunun üzerine kamulaştırmanın gerçekleşeceğini söyleyen Böke, Türkiye’nin aile şirketi gibi yönetilmesine, ahbap çavuş ilişkileri ile kaynakların nüfusun yüzde 1’lik kesime aktarılmasına karşı çıktıklarını belirtti.

Böke, “Ortada bir kamu zararı varsa ki var, bunun pazarlığı olmaz, gereken kamu yararıdır. Tartışmasız kamulaştırmadır ve yüzde 1’e aktarılan payın yüzde 99’a aktarılmasıdır" dedi.

Sadece bu yılın bütçesinden 19 milyar liranın kamuyu zarara uğratan bu projelere aktarıldığını hatırlatan Böke, koronavirüs günlerinde büyük ihtiyaçların aciliyetini vurgulayarak, 19 milyar lira ile çocuklara tablet alınabilirdi, her haneye 1000’er lira ödenebilirdi, ifadesini kullandı.

Peki kamulaştırılacak bu projeler hangileri? Kamulaştırma nasıl olacak?

CHP bugün iktidara gelse AKP iktidarının yarattığı enkazı kaldırmak ne kadar zaman alır dersiniz?

Böke'nin yanıtları şöyle:

Etiketler
Selin Sayek Böke Zarar