Türkiye bugün sandığa gidiyor

Oy kullanma işlemi 08.00'de başlayacak ve 17.00'da sona erecek.

Türkiye bugün sandığa gidiyor

3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için bugün yurt içinde 56 milyon seçmen, 180 bin sandıkta oy kullanacak. Saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'da sona erecek.

İnce ve Akşener YSK önünde bekleyecek
Parti genel başkanları ve cumhurbaşkanı adayları oylarını kullanıp seçim sonuçlarını Ankara’da takip edecek. Resmi sonuçlar, CHP'nin adayı Muharrem İnce ve Meral Akşener’in de önünde bekleyeceğini açıkladığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanacak. Adil seçim Platformu, Ankara’da sandığın adaleti için sonuçları izleyecek.

İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in de daha önce “YSK’de abidik gubidik olursa o YSK’nin önüne koyacağım bir sandalye. O sonuçlar doğru çıkıncaya kadar oturacağım. Jiletle kazıyamayacaklar beni” açıklamasını yapmıştı.

Son dakika uyarıları
Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanılabilecek. Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kâğıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak. Seçmenler, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak. Önce cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Etiketler
Türkiye