CHP'li başkandan bir garip ziyaret

CHP'nin Yozgat Boğazlıyan İlçe Başkanı Ahmet Peker ve yönetimi, Kadıköy’de iki kadına sert müdahale ettikleri için açığa alınan polislere destek vermek için emniyeti ziyaret ederek, polislere çiçek sundular.

CHP'li başkandan bir garip ziyaret

Kadıköy’de Kovid-19 denetimindeki olaya ilişkin gözaltına alınan kadının yaşanan görüntüleri büyük yankı uyandırırken, İstanbul Valiliği tarafından açığa alınan poslilerse İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile bir gün sonra göreve iade edildiler.

İstanbul Kadıköy’de maskesini çenesine takan 20 yaşındaki R. B. ile denetim yapan iki polis arasında yaşanan görüntüler sonrası polislerin açığa alınmasına Boğazlıyan CHP İlçe Teşkilatı tepki gösterdi.

“POLİSLERE ÇİÇEK VERDİLER”

Gazete Çağlayan'ın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Boğazlıyan İlçe Başkanı Ahmet Peker, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyarette, CHP heyeti polislere çiçek verdi.

CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Ahmet Peker, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Kadıköy’de Kovid-19 denetimindeki olaya ilişkin iki polisin açığa alınmasına tepki gösterdi.

Peker, “Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne destek ziyaretinde bulunup, görevli polislerimize çiçek takdim ettik. Kolluk Kuvvetimiz Polis ve Asker hepimizin evlatlarıdır” dedi.

CHP Boğazlıyan İlçe Başkanlığı, CHP Boğazlıyan Gençlik Kolları ve CHP Boğazlıyan Kadın Kolları olarak polislerin açığa alınmasına tepki gösterdiklerini belirten Peker, açıklamasında şunları kaydetti.

“1845 yılından itibaren Emniyet Teşkilatı ve halkımız hep içe içe yaşamıştır. Bu vatan için gözünü bile kırpmadan toprağa düşecek vatan evlatlarının tayin, anında açığa alınma ve keyfi emeklilikler gibi adil olmayan ve hak etmedikleri uygulamalara son verilmelidir.

Olaylar giriş, gelişme ve sonuç olarak irdelenmeli, yargılama için kamuoyunda oluşturulan algıya göre değil, oluşan sıkıntıyla ilgili adli ve idari sonuçlar beklenmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Teşkilatı gibi bir kurum içerisinde sosyal medyadan kırpılmış görüntülerle adaleti sağlayacak bir ülke değildir. Bütün kolluk kuvvetlerimize iyi çalışmalar dileriz.”

Öte yandan açığa alınan polisler, İçişleri Bakan Süleyman Soylu'nun taliamtı üzerine İstanbul Valiliği tarafından tekrar göreve iade edilmişti.

Etiketler
Kadıköy Yozgat Polis