Tanrıkulu: Takviye Hazır Kuvvet muhalifleri mi izleyecek?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Ankara'dan sonra İstanbul'da da kurulan Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü Meclis'in gündemine taşındı.

Tanrıkulu: Takviye Hazır Kuvvet muhalifleri mi izleyecek?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Ankara'dan sonra İstanbul'da Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü'nün kurulmasıyla toplumsal etkinlik ve olaylarda alınacak önlemler kapsamında il emniyet müdürlüklerinin çalışma koşullarının bozulmaması, personelin görevi dışında ek görev yüküyle performansının olumsuz etkilenmemesi ve aldığı çevik kuvvet ile diğer eğitimlerle profesyonelleşen personelin süratle sevk edilmesinin amaçlandığını açıkladı.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmak üzere verdiği soru önergesinde, Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü'nün AKP Hükümetine muhalif görüşte olan vatandaşları ve siyasetçileri takip edebilme yetkisi olup olmadığını sordu.

Tanrıkulu'nun yeni kurulan birimle ilgili olarak yanıt aradığı sorular şöyle:

1. İstanbul İlinde Emniyet Genel Müdürlüğünün doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü kurulması ihtiyacı hangi önlem hazırlıkları kapsamında hasıl olmuştur?

2. Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğünün kuruluş amacı nedir? Çevik kuvvetin kuruluş amacı ve çalışma alanından hangi yönler ile ayrılmaktadır?

3. Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğüne bağlı toplam kaç polis görevlendirilmiştir? İllere göre dağılımı nasıldır?

4. Görevlendirilecek olan personeller hangi uzmanlık alanlarından seçilmiştir ya da seçilecektir?

5. Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerinin programları başta olmak üzere mitingler ve ihtiyaç duyulması halinde spor müsabakalarında görevlendirilme yapacağı iddiası doğru mudur?

6. Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğünün AKP Hükümetine muhalif görüşte olan vatandaşları ve siyasetçileri takip edebilme yetkisinin bulunduğu iddiaları doğru mudur?

7. Anılan tüm iddialar ile ilgili kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?

Etiketler
Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü