Meral Danış Beştaş: İşten çıkarma yasağı kayyım belediyelerinde yok

HDP'li Meral Danış Beştaş, bu sabah Siirt'te HDP'li meclis üyeleri ve işten çıkarılan belediye çalışanlarının gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Meral Danış Beştaş: İşten çıkarma yasağı kayyım belediyelerinde yok

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Siirt Belediyesi’nin HDP’li Meclis üyeleri ve belediye çalışanlarının gözaltına alınmasını “yönetmeme krizi” olarak değerlendirerek, salgın döneminde işten çıkarma yasağının kayyım atanan belediyeler için yok sayıldığını vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, bu sabah Siirt'te HDP'li meclis üyeleri ve işten çıkarılan belediye çalışanlarının gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Beştaş, "Pandemi döneminde işten çıkarmanın yasak olmasına dair konulan kural, kayyım atanan HDP’li belediyeler için yok sayılmış ve salgın koşullarının insanları ekonomik olarak zorladığı şu günlerde insanlar işsiz bırakılmıştır" dedi.

'GELECEĞİ ÇOK SINIRLI'

Gözaltına alınan kişilerin daha önce işten çıkarıldıklarına işaret eden Beştaş, “Ne yazık ki insanları en zorlu koşullarında işsiz bırakmak da iktidarın alameti olmuştur. Gözaltı ve tutuklamalar zaten iktidarın kendisini var etme biçimine dönüşmüştür. Tüm bunlar işten atma ve kayyımı meşrulaştırma amacına dönüktür. Bu yöntemle gaspı ortadan kaldıramazsınız. Şimdi de salgın koşullarını kendi kadrolaşma harekatına dönüştüren iktidar yargı baskısı ve işsiz bırakma yöntemlerini devam ettirmektedir” ifadelerini kullandı.

'YÖNETEMEME KRİZİ'

Seçilmişleri tutuklama ve gözaltı furyasını “yönetememe krizi” olarak değerlendiren Beştaş, "Fakat halkın biat etmeyeceğini, kayyımların bir iradeyi temsil etmediğini ifade etmek istiyoruz. Halihazırda yürütülen gözaltı operasyonlarının sadece ve sadece iktidarın suçlarının üzerini örtme yöntemi olduğu bilinmelidir. Bu baskı ortamından çıkmak ve karanlıkları yırtmak, adaletsizliğe boyun eğmemek mümkündür" diye kaydetti.

Beştaş, son olarak gözaltına alınan 10 kişinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Etiketler
Siirt Gözaltı HDP Meral Danış Beştaş