Taha Akyol, AKP'nin 'yumuşak karnını' yazdı: Artık yol çatallaşıyor

"Şehirlerde oy kaybettikçe gelenekçi simgelere dört elle sarılan AK Parti şimdi “kadın hareketi” karşısında daha bir zor durumda."

Taha Akyol, AKP'nin 'yumuşak karnını' yazdı: Artık yol çatallaşıyor

KARAR yazarı Taha Akyol, "AK Parti’nin yumuşak karnı" başlıklı yazısında, İstanbu Sözleşmesi konusunda gelenekçi kesimlerin sıkıştırdığı AKP'nin geleneksel simgelere sarıldıkça işinin daha da zor hale geldiğini yazdı.

"İstanbul Sözleşmesi, AK Parti’nin yumuşak karnı..." diyen Akyol şöyle yazdı:

Sözleşme’yi ihanet sayan gelenekçi kesimler AK Partiyi sıkıştırıyor. Modern hukukun getirdiği eşitlik haklarını savunanlar Sözleşme’ye sahip çıkıyor.

AK Parti her iki kesimden de oy alıyordu ama artık yol çatallaşıyor.

Şehirlerde oy kaybettikçe gelenekçi simgelere dört elle sarılan AK Parti şimdi “kadın hareketi” karşısında daha bir zor durumda.

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” gelenekçi kesimin hedef tahtasında... Sadece belirli maddelerini eleştirmiyorlar, bunu İslam’a ve Türk aile yapısına karşı saldırı olarak görüyorlar.

Tabii gözlerindeki baş suçlu yine Batı…

Fakat bütün muhalefet ve AK Parti içinde özellikle kadınlar Sözleşme’yi ve Kanun’u savunuyorlar. Son olarak Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da bulunduğu KADEM adlı kadın kuruluşu yanlış anlamaları düzeltmeye çalışan ve Sözleşme’yi savunan bir bildiri yayınladı. İyi de etti.

RAKAMLAR NE DİYOR?

İstanbul Sözleşmesinin tarihi 2011’dir, Kanun’un tarihi 2012’dir. Erdoğan tarafından dünyaya bir başarı mesajı olarak sunulmuştu. O yıllarda Ak Parti, kuruluşundaki “yenilikçi” özelliğini henüz kaybetmemişti.

İstatistiklere bakıyoruz, 2011 ve 2012 yıllarına kadarki boşanma oranlarıyla, izleyen yıllardaki boşanma oranlarında dikkat çekici bir artış yok. “Kaba boşanma oranı” 2001 yılında binde 1.41 iken, 2010 yılında 1.62’ye çıkmış. Sonraki yıllarda yine bu oran civarında seyretmektedir.

Evet Türkiye’de evlenme yaşları yukarı gidiyor, evlenme oranları azalıyor, boşanma oranları artıyor. Türkiye’de artık her yüz evlilikten 22’si boşanmayla sonuçlanıyor; maalesef.

Fakat bunun sebebi Sözleşme ve Kanun değildir.

Kadınlar Sözleşmeye ve Kanun’a bakıp “hadi boşanalım” demiş olabilir mi?!

Etiketler
İstanbul Sözleşmesi Uşak Muş AK Parti Taha Akyol