'Anahtar listede Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun İZİ YOK'

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi (PM) için 80 isim önerdiği anahtar listeyi yorumladı.

'Anahtar listede Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun İZİ YOK'

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV ekranlarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi (PM) için 80 isim önerdiği anahtar listeyi yorumladı.

Yarkadaş, "Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile uyumlu çalışacak isimler olacak" iddiası hakkında "Bu listede Abdullah Gül'ün de, Ali Babacan'ın da, Ahmet Davutoğlu'nun da izi bile yok. Bu liste tamamen partinin öz evlatlarından oluşturulmuş bir liste" yorumunu yaptı.

KILIÇDAROĞLU ERKEN YA DA BASKIN SEÇİM BEKLİYOR

"Sayın Kılıçdaroğlu bu liste ile aslında bir erken seçim ya da bir baskın seçime yönelik parti vitrini oluşturdu" diyen Yarkadaş, "Çünkü belli ki bir erken ya da baskın seçim bekliyor. Bu seçimin de Ankara kulislerinde konuşulanlarına göre, 2022'nin başlarında mart ayında nisan ayında yapılacağı söyleniyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin'i, Bülent Tezcan'ı, Tekin Bingöl'ü, Veli Ağbaba'yı, Yurter Özcan'ı, YDK'ya Yiğit Özcan'ı koyarak sokakta daha çok politika yapacak, CHP'nin sesini sokağa taşıyacak bir liste oluşturmak istiyor." ifadelerini kullandı.

YARKADAŞ ADAYLIK SORUSUNU YANITLADI

Parti Meclisi'ne aday olup olmadığı hakkında çok kez soru aldığını belirten Yarkadaş "70'e yakın il başkanımız, yüzlerce delegemiz aradı. 'Aday mısınız?' diye sordular. Ben aday olmadığımı söyledim. Siyaset sadece Parti Meclisi üyesi olarak yapılmıyor, burada da şu an siyaset yapıyoruz" diye konuştu.

Etiketler
CHP kurultayı Barış Yarkadaş Ali Babacan Kemal Kılıçdaroğlu