Kapatılan Nadira soruşturması için 'devam ediyor' diyen Soylu'nun bahanesi: Sezgin Tanrıkulu çok fazla soru önergesi veriyor!

TBMM'nin en çok soru önergesi veren milletvekili olan Sezgin Tanrıkulu'nun verdiği önergeler Süleyman Soylu'yu isyan ettirdi.

Kapatılan Nadira soruşturması için 'devam ediyor' diyen Soylu'nun bahanesi: Sezgin Tanrıkulu çok fazla soru önergesi veriyor!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun şüpheli şekilde ölen Nadira Kadirova'ya ilişkin 7 Ekim 2019 tarihinde meclise verdiği soru önergesini 9 ay sonra yanıtlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, "Soruşturma devam ediyor" demişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 15 Haziran'da 'devam ediyor' dediği soruşturmanın 3 Mart 2020'de Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'takipsizlik' kararı ile sonlandırıldığı ortaya çıkmıştı.

SOYLU'DAN SAVUNMA: ÇOK FAZLA SORU ÖNERGESİ VERİYOR

Sezgin Tanrıkulu'nun başta Nadira Kadirova soruşturması olmak üzere pek çok konuda soru önergesi ile denetim görevini yapması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya isyan ettirdi.

Soylu, Nadira Kadirova konusunda verilen 'soruşturma devam ediyor' yanıtına rağmen soruşturmanın sona erdiğinin ortaya çıkması üzerine ikinci bir yanıt gönderdi.

Yanıtta, "Soru önergesine sorulduğu tarih itibariyle mevcut durumu bildirir bir cevap verildiği, ancak konuyla ilgili olarak yapılan tahkikat neticesinde; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 03/03/2020 tarihinde 2019/148242 Soruşturma ve 2020/27675 karar numarasıyla "kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına” dair karar verildiği ve kararın Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 2020/2997 D.İş numaralı ve 05/05/2020 tarihli kararıyla kesinleştiği ve bu durumda sehven yanlış bilgi verildiği anlaşılmıştır. Bu hataya neden olan ilgililer hakkında gerekli tahkikat tarafımdan başlatılmış olup, sorumlular hakkında gereği en kısa sürede yapılacaktır." denildi.

Sezgin Tanrıkulu'nun çok fazla soru önergesi vermesi nedeniyle bu tür hataların yaşandığını savunan Soylu, yanıtında "Türkiye Büyük Millet Meclisinin bilgi edinme ve denetim yollarından biri olan Yazılı Soru Onergesinin Anayasanın 98'inci maddesinde Anayasal bir hak olarak düzenlendiği, ancak sadece bir milletvekilinin yasama döneminin başlangıcından bu güne kadar Bakanlığıma 770 adet soru önergesi verdiği, toplamda ise 3 080 adet soru önergesinin tarafıma tevcih edildiği ve 1.746'sına cevap verildiği, soru önergelerinin cevaplanması için gerekli çalışmaların azami gayretle yürütülmekte olduğu hususlarını bilgilerinize arz ederim." dedi.

Etiketler
Milletvekili Soruşturma Süleyman Soylu TBMM