CHP'li Öztrak: FETÖ'nün kendisi okyanus ötesinde ama fikirleri iktidarda!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı gerçekleştirdi.

CHP'li Öztrak: FETÖ'nün kendisi okyanus ötesinde ama fikirleri iktidarda!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısı gerçekleştirdi.

İktidarın çoklu baro planını eleştiren Öztrak, "Bu yasa teklifinde ne var? Saray hükümetinin yandaş avukatlarına yeni iş alanları açma çabası var. Yargıda FETÖ borsasını yöneten saray avukatlarının işini daha da kolaylaştırmak var. Avukatların cübbelerine düğme diktirip ilik açtıracaklar. FETÖ'nün kendisi okyanus ötesinde ama fikirleri iktidarda" diye konuştu.

Öztrak'ın konuşmasından satır başları;

Her cuma bir ayet sallıyorum diyen kişi... Şimdi ne yapıyor? Prag'da cuma namazından millete fotoğraf sallıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Prag büyükelçisi sıfatıyla. Kendisi yine milletin kutsallarının arkasında saklanmış milleti yine uyutmaya çalışıyor.

Katar büyükelçiliği de yabancıya gitmedi. Esenler belediye başkanının kardeşi oldu. Saray'ın başı karantinadan çıkınca soluğu Katar'da aldı.

HAVAİ FİŞEK FABRİKASI'NDA PATLAMA

6 yurttaşımız yaşamını yitirdi, 1 yurttaşımız hale kayıp. Bu aynı fabrikada son 11 yılda yaşanan 5. patlama. Bu kadar iş cinayetine rağmen bu fabrika bu günlere ismini değiştire değiştire nasıl geldi? Kimler bunları koruyup kolladı? Böyle bir kazada iş yeri sahibi hukuken sorumludur. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Öztrak şöyle konuştu; Müfettişlerin bölgedeki çalışması bitmeden bir cumhurbaşkanın iş yeri sahibi birkaç kez araması doğru değildir. Bunun üstünü nasıl örteriz diye sormuş mudur? Bir kere daha ismini değiştir demiş midir?

ÇOKLU BARO TEKLİFİ

Sarayın karanlık dehlizlerinde yazılan barolarla ilgili yasa teklifinin görüşmeleri tamamlandı. Bu teklifte milletimizin yararına, milletimiz için ne var? Bu yasa teklifi adalet düzeyimizi uygar toplumların adalet düzeyinin üzerine mi çıkarıyor? Milletvekillerimiz adalet komisyonunda çoklu baro projesine karşı büyük mücadele verdi. Bu yasa teklifinde ne var? Saray hükümetinin yandaş avukatlarına yeni iş alanları açma çabası var. Yargıda FETÖ borsasını yöneten saray avukatlarının işini daha da kolaylaştırmak var. Avukatların cübbelerine düğme diktirip ilik açtıracaklar. FETÖ'nün kendisi okyanus ötesinde ama fikirleri iktidarda.

Lafa gelince tek bayrak, tek vatan ama iş baroya gelince çok baro, çok hukuk. Bu ülkede hukuk birliği bozulursa devletin birliği nasıl korunacak? İstiklali tam olmanın ön koşulu hukuk birliğidir. AKP ve MHP'nin getirdiği bu teklif 784 bin km karelik vatan toprağını parçalama projesidir. Koalisyonu bir kez daha uyarıyoruz. Bu taslağı size kim hazırlayıp getirdiyse niyetini bir kez daha sorgulayın. Aldatılma kotanız doldu.

ENFLASYON

Pahalılıktan marketlerde bebek mamalarına hırsız alarmı takılacak noktaya gelmişiz ama sarayın kibirli adamı hala enflasyonu tek haneye indireceğiz diyor. Ama söylemekle olmuyor. Faiz düştü ama enflasyon bir türlü düşmüyor. Güven yok, yeni dayanışma programı yok, yenü bütçe yok, lafla bu iş olmaz.

SORULAR

CHP Kurultayı... Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı açıklaması... İlhan Kesici'nin İBB açıklaması...

Kurultay hazırlığı tüm hızıyla devam ediyor. Delegelerimizi sağlıkla demokrasi arasında bırakmadan son derece başarılı bir kurultay yapma konusunda hızla ilerliyoruz.

Baştan beri şunu söylüyoruz, cumhurbaşkanlığıyla parti genel başkanlığı aynı kişide olmamalıdır. Cumhurbaşkanlığı tüm ülkeyi kucaklamalıdır.

Bu resim uluslararası tanınırlığı olan bir müzayede salonunda alındı. Bu resmi alan ve satan belli. Tarihçilerimiz bu resim gerçek diyor. Bu resimle ilgili olan tek tartışma Fatih Sultan Mehmet'in karşısında duran figürün kim olduğu yönünde.

Erken seçim...

Erken seçime gitmek tek bir kişinin iradesine bağlı. Eğer derse ki ben bu işi götüremiyorum, erken seçime gider.

AYRINTILAR GELİYOR...

Etiketler
FETÖ Faik Öztrak