Erdoğan'dan tartışma yaratan 'Köpeklerin çektiği ambulans' iddiası

Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında Demirören Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal ve Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı.

Erdoğan'dan tartışma yaratan 'Köpeklerin çektiği ambulans' iddiası

Erdoğan, programının ilk bölümünde bol bol Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce’yi hedef aldı. Kılıçdaroğlu’na, onun yetkisindeymiş gibi, “Neden SSK Genel Müdürlüğü yaptığında doğru dürüst bir hastane ortaya koymadın?” diye soran Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Proje bizim işimiz. Avrupalı buraya gelsin. Tek derdimiz kalite sahibi doktorlarımızı artırmak. Onları artırdığımızda bu hastanelerin müşterisi çok daha artacak. Şu an bile vatandaşlarımız buraya geldiğinde o kadar mutlu oluyor ki. Gidiyorum, gözleri doluyor.

Biz gelmeden önce MR mı vardı, tomografi mi vardı? Geldiğimizde birkaç tane kırık dökük ambulans vardı. Eskiden köpeklerin çektiği ambulans ile götürülürdü. Şimdi paletli ambulanslarla bu işi yapıyoruz. Sayın İnce bunları nasıl görmemezlikten gelirsin. 5000 ambulansı sağlık örgütümüze dahil ettik. Yapıyoruz ve yapacağız. Mutluluk bu, huzur bu.''

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı gösterdiği Muharrem İnce, Kastamonu mitinginde, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi iktidarından öncesine ilişkin ortaya attığı iddialara yanıt verdi.

'Köpeklerin çektiği ambulans' iddiasına ilişkin iddiayla ilgili olarak İnce, '' 'Doğru düzgün ambulans yoktu', 'Köpeklerin çektiği ambulans vardı' diyor. Ben 54 yaşındayım. Böyle bir şey görmedim. Köpeklerin çektiği ambulans gören var mı, Türkiye'de? Ya, bu, Sibirya ile ilgili film mi seyretti, ne? '' dedi.

Etiketler
Erdoğan Demirören CNN Türk Ankara Hande Fırat