TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Derhal erken seçim gerçekleştirilmeli

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Bize göre Türkiye erken seçim koşullarının son derece olgunlaştığı bir ülkedir ve derhal erken seçim gerçekleştirilmelidir" dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Derhal erken seçim gerçekleştirilmeli

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Bize göre Türkiye erken seçim koşullarının son derece olgunlaştığı bir ülkedir ve derhal erken seçim gerçekleştirilmelidir" dedi.

TBMM'de haftalık basın toplantısı düzenleyen, TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, erken seçim çağrısında bulunarak, "Buradan bütün muhalefet güçlerine çağrı yapıyoruz; iktidarın kurduğu oyunlar içerisinde yer almak durumunda değiliz. İktidarın bu oyununun bozulması gerekiyor. Madem seçim yasası tartışması yapılıyor. Buyrun hodri meydan. Hemen erken seçime gidilmelidir." dedi.

"TBMM iradesi, saray talimatıyla kırılmak istendi"

Baş, HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliklerini düşürülmesine ilişkin şunları söyledi:

"Neredeyse 1,5 ay çalıştırılmayan Meclis çalışmaya başlar başlamaz alınan karara bakın! HDP Milletvekilleri Sayın Leyla Güven ve Sayın Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Sayın Enis Berberoğlu’nun milletvekilliklerini düşüren işlem tümüyle hukuka, anayasaya, akla ve vicdana aykırıdır. Halk iradesinin temsil edilmesi gereken bir yer olan TBMM iradesi Saray talimatıyla bir kez daha kırılmak istenmiştir. AKP, hukuksuzluklarını normalleştirme ve her istediğimi yapabilirim gösterisinde bir adım daha atmıştır.Tam bu nedenle meseleyi hukuk açısından tartışmayı son derece gereksiz görüyoruz. Böyle bir tartışmanın konusu bile olmayan bir eylem var ortada. Tümüyle siyasi gerekçelerle hukuk ve anayasa ayaklar altına alınmıştır."

"FETÖ üyelerinin yerlerini yeni memurlar aldı"

Konuşmasının devamında Türkiye'de basına yönelik saldırıların 'alışıldık' olduğunu ifade eden Baş, Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele1 Ankara temsilcisi İsmail Dükel'in gözaltına alınmasına ilişkin şunları söyledi:

"Basına dönük saldırılarda bu haftada iki gazetecinin gözaltına alınması ile devam ediyor… AKP-Cemaat işbirliği dönemindeki kumpas davalarının alamet-i farikası, yargı mekanizması kullanılarak, sahte deliller üretilerek ve hukuki olmayan suçlamalarla gazetecilerin tutuklanmasıydı. Siyasi ve toplumsal mühendisliğin önemli bir ayağı, halkın haber alma özgürlüğüne darbe indirilmesiydi. Bugün de çok benzer bir mekanizmanın işletildiği ortadadır. Belki kadrolar değişmiştir, 'FETÖ üyelerinin' yerlerini yeni memurlar almıştır ancak izlenen yöntem değişmedi.Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, 'askeri casusluk' suçlaması kapsamında gözaltına alındı. Dosya ve gözaltı sürecine ilişkin avukatlara verilmeyen bilgiler, Sabah gazetesi muhabirine iletildi. Bu da Cemaat-AKP ittifakı döneminden alışık olunan bir uygulamaydı."

"Derhal erken seçime gidilmeli"

Baş erken seçim tartışmalarına ilişkin muhalefete çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"Geçen hafta söylemiştim. Bir taraftan milyonlarca parayı bu ülke yurttaşlarının emeğinden alın terinden aldığınız vergilerle oluşan bütçeyle büyük partilere vereceksiniz ondan sonra eşit bir seçim sürecinden söz edeceksiniz. Bütün propaganda imkanlarını iktidar partisi ve onun küçük ortağına vereceksiniz sonra eşitlikçi seçimden bahsedeceksiniz. Bunlar bizim açımızdan kabul edilebilir şeyler değildir.

"Son olarak şunu vurgulamak istiyorum; geldiğimiz nokta açık bir şekilde iktidar ortakları tarafından bile adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen bu ucube sistemin işlemediğinin itirafıdır. Bugün iktidarın parçası olan partiler, muhalefetin iki yıldır ısrarla ve inatla vurguladığı sistem eleştirisinin haklı olduğunu itiraf etmektedirler.

"Muhalefet güçlerini uyarmak gerekiyor. Bu memleket yurttaşları ne zaman ihtiyaç duyuyorsa seçime gitmelidir. Bize göre Türkiye erken seçim koşullarının son derece olgunlaştığı bir ülkedir ve derhal erken seçim gerçekleştirilmelidir. Ama neden bugün erken seçim yapılmıyor? Çünkü bugün olacak seçimi AKP-MHP bloğu kaybedecek. Beyefendiler kazanabilecekleri kuralları oluşturunca seçimi bir seçenek olarak getirecekler. Bu oyun bozulmalıdır.

"Buradan bütün muhalefet güçlerine çağrı yapıyoruz; iktidarın kurduğu oyunlar içerisinde yer almak durumunda değiliz. İktidarın bu oyununun bozulması gerekiyor. Madem seçim yasası tartışması yapılıyor. Buyrun hodri meydan. Hemen erken seçime gidilmelidir."

Etiketler
Erken seçim tartışmaları Erkan Baş Erken Seçim İşçi