Kulislerde Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop iddiası! 'Eski görevine dönebilir'

TBMM Başkanlığı seçimi yaklaşırken Binali Yıldırım'ın AKP tarafından aday gösterilebileceği, Mustafa Şentop'un da kabinede görev alacağı iddia edildi.

Kulislerde Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop iddiası! 'Eski görevine dönebilir'

TBMM Başkanlığı için 12 Temmuz’da seçim yapılacak.

Halen göreve sürdüren Mustafa Şentop’un görevine devam edeceği belirtilirken, Binali Yıldırım’ın eski görevine döneceğini iddia edenler de bulunuyor.

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre; TBMM’de belirlenen seçim takvimi, 2-12 Temmuz arasında işleyecek. Aday başvuruları için 5 gün süre tanınacak.

EN GEÇ 12 TEMMUZ’DA

TBMM Başkanlığı seçimi, bir yasama döneminde iki kez yapılıyor. Başkanlar, ilk dönem iki, ikinci dönem üç yıl süreyle görev üstleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adaylığı nedeniyle TBMM Başkanlığı’nı bırakan Binali Yıldırım’ın kalan süresi başkan seçilen Mustafa Şentop tarafından tamamlandı. Şimdi ikinci dönem için belirlenen takvime göre en geç 12 Temmuz’da yeni TBMM Başkanı seçilmiş olacak.

ŞENTOP-YILDIRIM

Kulislerde, Meclis Başkanlığı seçimi ile olası kabine değişikliği arasında ilişki kuruluyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’e gidecek olması, yeni dönem kabine değişikliği üzerinde çalışacağı iddialarını yeniden gündeme taşıdı.

Şentop’un görevine devam edeceğine ilişkin değerlendirme yapanların yanı sıra, Yıldırım’ın eski görevine döneceği, Şentop’a da kabinede görev verileceği iddialar arasında yer alıyor. Bu da bir dizi görev değişikliğini gündeme getirecek.

Etiketler
Binali Yıldırım Kabine Kulis Mustafa Şentop