2.5 ay sona Ankara'ya dönen Erdoğan için salgın önlemleri: Tüm bakanlara test yapılacak

Erdoğan'ın başkanlık edeceği MYK ve Bakanlar Kurulu toplantılarına katılacaklar bir gün önce Covid-19 testi yaptıracak.

2.5 ay sona Ankara'ya dönen Erdoğan için salgın önlemleri: Tüm bakanlara test yapılacak

Uzun süredir İstanbul’da olan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan normalleşme takvimini hayata geçiriyor. Çalışmalarını artık Ankara’da yürütecek olan Erdoğan bu hafta üç toplantıya başkanlık edecek.

Cumhurbaşkanı bugün Milli Güvenlik Kurulu’nu toplayacak. Çarşamba partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nu, Perşembe günü ise Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun aradan sonra Ankara’da çalışmalarına başlıyor.

Türkiye, normalleşme adımlarıyla önemli bir aşamayı geride bırakıyor. Yeni hayatın ilk haftasında Erdoğan’ın da normalleşme takvimi hayata geçiyor. İki buçuk aydır İstanbul Huber Köşkü’nde mesaisini sürdüren Erdoğan artık çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

Erdoğan bu hafta üç toplantıya yüz yüze başkanlık edecek.

Erdoğan’ın 30 Ocak’tan bu yana yapılamayan Milli Güvenlik Kurulu’nu (MGK) 2 Haziran’da toplaması bekleniyor. MGK’da Libya, Suriye ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler başta olmak üzere bölgeler konular ele alınacak.

Erdoğan, Başkentteki normalleşme mesaisine çarşamba günü de partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nu toplayarak devam edecek. MYK’da baroların ve meslek örgütlerinin yapısını değiştirecek düzenleme ve Meclis takvimi değerlendirilecek.

Perşembe günü de dokuz kez video konferansla yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı Beştepe’de yüz yüze gerçekleştirilecek. Sosyal mesafeli ve önlemlerin alınacağı toplantıda normalleşme adımları masaya yatırılacak.

Öte yandan Saray'da bir süre daha toplu etkinlikler düzenlenmeyecek. Kısıtlı ziyaretçi kabulü gerçekleştirilmesi planlanırken önlemler de üst düzeyde tutulacak.

MYK VE BAKANLAR KURULU ÜYELERİNE COVID-19 TESTİ

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle toplantıları video konferans yöntemiyle yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MGK, MYK ve Bakanlar Kurulu toplantılarını uzun bir aradan sonra yüz yüze yapacağını, toplantıya katılanların bir gün önceden Covid-19 testi yaptıracağını yazdı.

Etiketler
Ankara Bakanlar Kurulu Salgın