Erdoğan'ın sahur kurgusu ortaya çıktı

Seçim yaklaştıkça Erdoğan’ın ‘halkın içinde’ olduğu imajı verilmeye çalışılsa da öğrenci yurdu ziyaretinin planlı bir kurgu olduğu kısa sürede anlaşıldı

Erdoğan'ın sahur kurgusu ortaya çıktı

Birgün- Seçimler yaklaştıkça AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için yapılan imaj çalışmaları da hız kazanıyor. Seçim dönemlerine Saray’daki zengin iftarların yerine seçmenlerinin evinde, yer sofrasında yemek yiyen görüntüler veren Erdoğan, bu kez de üniversite öğrencileriyle sahur yaptı. Ancak o kadar kötü kurgulanmış bir senaryo hayata geçirilmişti ki sosyal medya kullanıcıları sahur mizansenini kısa sürede ortaya çıkardı.

Önceki gece saat 01.57’de, ‘Gamanlı’ kullanıcı adlı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Diş Hekimliği öğrencisi Güngör Atak, Twitter hesabından Erdoğan’a, “Sayın Cumhurbaşkanım, bir gece de bizim Hüseyin Gazi Yurdunda sizi misafir etsek de sahuru birlikte yapsak?” mesajı attı. Erdoğan ise bu mesaja, gece saat 02.26’da “Çayınız hazırsa geliyorum” diye yanıt verdi.

Jet hızıyla hazırlık

Altındağ’daki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Hüseyin Gazi Öğrenci Yurdu’na 'sürpriz' ziyaret gerçekleştiren iddia edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapıda, kendisine Twitter’dan davette bulunan öğrenci Atak karşıladı.

Erdoğan’ın öğrencilerle sahur yaptığı ana dair video ise 02.47’de paylaşıldı. Yani Erdoğan, sadece 21 dakika sonra yurda ulaşmıştı. Google haritasına göre Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile öğrenci yurdunun arası özel bir araçla 11 dakika sürüyor. Yani Erdoğan, 10 dakika içerisinde yanına danışmanlarını, bakanları, gazetecileri toplamış ve yurdun yolunu tutmak için hazırlıklarını tamamlamıştı.

‘Şöyle bir tweet atsan…’

Twitter kullanıcısı Metin Cihan (@metcihan) da Erdoğan’ın bu imaj çalışmasına dair dikkat çeken ayrıntıları kişisel hesabından sosyal medya kullanıcıları ile paylaştı. Cihan’ın öğrenci Güngör Atak’ın Twitter mesajlarını karşılaştırdı. Buna göre, söz konusu öğrenci normalde ‘de’ bağlacını ayrı yazmamasına rağmen Erdoğan’a yaptığı çağrıda bu Türkçe kuralına dikkat edesi gelmiş. Cihan, bu konuyu, “Gönül verdiği partiden talimat gelmiş, o da uygulamış. Yaz denileni yazmış. Keşke ‘Bari kendi twitimi ben yazayım’ diyebilseydi” diye yorumladı.

Cihan, Erdoğan’la birlikte oturan öğrencilerden birinin tavırlarına dikkat çekti. Erdoğan’ın sağındaki ikinci kişi olan Galatasaray formalı genç, Cumhurbaşkanlığı görevlileriyle pek de yabancılık çekmeden rahatça sohbet ediyor, hatta tavırlarından görevlilere bazı uyarılar yaptığı da anlaşılıyor.

Hazırlıklar yapılmış

Öte yandan ekşi sözlük’te de bir kullanıcı, kendisine özel mesaj yoluyla gelen bir bilgiyi paylaştı. Erdoğan’ın gittiği yurtta kaldığını söyleyen bir öğrenci, Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinin söylendiği gibi aniden gelişen bir ziyaret olmadığını, yurtta akşam saat 22.00’dan itibaren hazırlıkların yapılmaya başlandığını aktardı. Öğrenci, “İzmaritler toplatıldı, teras temizletildi, masalara çatal bıçak konuldu ama medyaya öğrenci twitine cevap vererek gitti olarak geçildi” diye yazdı.

Etiketler
Öğrenci Seçim