Muhalefetten iktidarın koronavirüs önlemlerine tepki: 'Süreci film gibi izliyorlar'

İktidar tarafından alınan koronavirüs salgını önlemleri eleştirilere neden olmaya devam ediyor. Muhalefet partileri önlemlerin yetersiz olduğunu, sürecin film izler gibi izlendiği görüşünü savundu.

Muhalefetten iktidarın koronavirüs önlemlerine tepki: 'Süreci film gibi izliyorlar'

Muhalefet partileri, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs salgınına yönelik açıkladığı yeni tedbirlerin de ‘Derde deva’ olmayacağını savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Bütçeden ödenecek milyarlarca dolarlık garantiyi erteleyin. Sarayın örtülü ödeneğini halk için kullanın” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Erdoğan'ın Tekalifi Milliye açıklamasını tepki göstererek “Bildiğimiz şeyi neden tekrar tekrar anlatıyorsun. Vatandaşa IBAN yollanan bir süreçte, dönüp dönüp bu emirleri okuyor. Günü geliyor cumhuriyetin kurucu kadrolarına sövüyor, günü geliyor cumhuriyetin kurucu kadrolarından örnekler veriyor” dedi.

SÜRECİ, FİLM GİZİ İZLİYORLAR

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz: Nabza göre, deneme yanılma yöntemiyle alınan tedbirler derman olmaz. Süreç film izler gibi izleniyor.

DAĞITIM İŞİNDEN HABERLERİ YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Salgın jet hızıyla yayılırken, her hafta, herkese PTT üzerinden maske dağıtmak kaç ay sürer haberleri yok." diye konuştu.

HEMEN TAM KARANTİNA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan: Tedbirler böyle peyderpey alınınca başarılı olunmuyor. İtalya örneği de önümüzde. Tam karantina, hemen.

VİRÜS GEÇER HASARI KALIR

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak: Virüs salgını geçer ama ekonomide kalıcı hasar olmaması için milli tarım ve milli sanayi desteklenmeli.

TARIM DESTEKLERİ ÇİFTÇİYE ÖDENSİN

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş: Çok şükür bizim de dediğimiz yerli üretime geldiler Tarım hibe ve destekleri çiftçiye hemen verilmeli.

TEDBİRLER ÇOK ÖNCE ALINMALIYDI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray: İzmir ve Ankara'da da salgın hastaneleri yapılmalı. Devleti yönetseydik ocakta tüm tedbirleri almıştık.

BELEDİYELERİ DE SÜRECE DAHİL ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu: Yapılması gereken liderleri toplamak ve belediyeler dahil tüm kurumları yetki ve sorumluluğa ortak etmek.

İŞSİZ KALANLARA PARA YATIRILMALI

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk: Cumhurbaşkanı geliri olmayan valiliğe başvursun diyor. Yöntem işsiz kalanların hesabına para yatırmak olmalı.

ACİLEN PARA BASILMALI

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: Acilen ekonomik program oluşturulup para basılmalı. Vatandaş desteklenmeli, Aile Sigortası yasalaştırılmalı.

KREDİ BORÇLARI ERTELENSİN

İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin: Esnaf ve sanatkara olan destek artırılmalı. İşletmelerin özel bankalara olan kredi borçları ertelenmeli.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Film Muhalefet Salgın