DSÖ heyeti Kılıçdaroğlu'na 'En Kötü Senaryo'yu anlattı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu DSÖ ve TTB temsilcileriyle bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koronavirüs salgınının dayanışmayla aşılacağını söyledi.

DSÖ heyeti Kılıçdaroğlu'na 'En Kötü Senaryo'yu anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün önce Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) temsilcileri ardından Türk Tabipleri Birliği yöneticileriyle bir araya geldi. DSÖ heyetinde DSÖ Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu, Proje Direktörü Dr. Ali İrshad Shaikh ve Program Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder yer aldı.

DSÖ Heyetinin Koronavirüs salgınına ilişkin sunum yaptığı toplantıda CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcıları, TBMM Grup Başkanvekili ve Milletvekilleri ile Gençlik Kolları Genel Başkanı eşlik etti.

DSÖ heyeti Kılıçdaroğlu'na 'En Kötü Senaryo'yu anlattı - Resim : 1
Kabuller sırasında kolonya ikramı yapıldı

EN KÖTÜ SENARYO

Cumhuriyet'in edindiği bilgiye göre salgınla ilgili sunum yapan DSÖ yetkilileri salgının iklim değişikliğiyle azalıp bitebileceği değerlendirmesini yaparken sıcak ülkelerde de salgının görüldüğüne dikkat çekti. En kötü senaryo olarak herkesin enfekte olabileceği uyarısında bulunan DSÖ yetkilileri salgınla mücadele için 5 temel maddeyi şöyle sıraladı: Kolektif eylemde bulunmak önemli, teknolojinin sunduğu imkânlar en üst seviyede kullanılmalı, her bir bağlama farklı yaklaşımda bulunulmalı, hükümet olanaklarını hedefe yönelik harekete geçirmeli ve bilim süreçte ana eksen olmalı.

TTB HEYETİYLE GÖRÜŞME

Kılıçdaroğlu, ardından TTB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman başkanlığındaki heyeti kabul etti. TTB heyeti; koronavirüs pozitif olan vakaların nerede olduklarının açıklanmasının tedbir alma konusunda sıkıntılara neden olacağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu da “Biz mutlaka bu hastalığın insanları çaresizlik içinde bırakmasına izin vermeyeceğiz. Koronavirüs ile ilgili belediyelerimiz de görev başında. Koronavirüs konusunda belediyelerimiz inisiyatif alarak her türlü önlemi geliştirecek” dedi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Kemal Kılıçdaroğlu Salgın