'Bu ülkenin Arap Şeyhlerine ve iktidar yandaşlarına verilecek tek karış toprağı yoktur'

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman Ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, imara açılan 14 milyon metrekarelik yayla alanlarını meclis gündemine taşıdı.

'Bu ülkenin Arap Şeyhlerine ve iktidar yandaşlarına verilecek tek karış toprağı yoktur'

CHP’li Başevirgen, meclis genel kurulunda konuyu dile getirerek iktidara rant merakı üzerinden yüklendi.

Ülke gündemi sıcaklığını korurken vatan topraklarının sessiz sedasız talan edilmeye devam ettiğini belirten Başevirgen, Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile, 11 ilde toplamda 14 milyon 92 bin 800 metrekarelik 126 alanın “yayla alanı” olmaktan çıkarıldığını ifade etti.

Ülke Gündemi Farklıyken Ses Çıkmaz

Bu kararın iktidar tarafından şu ana kadar bir defada alınmış en büyük imara açma kararı olduğunu belirten Bekir Başevirgen “Deniz kenarı, göl manzaralı, ana yola cepheli alanlar bitti, şimdi de rant için yaylalar imara açılıyor. Bu yapılan, “Ülke gündemi farklıyken ses çıkmaz” anlayışıyla atılmış büyük bir adımdır.” dedi.

Verimli Arazilerin İmara Açılması Tarım ve Hayvancılığın Bağrına Hançer Saplamaktır

Tarımda ithalata dayalı bir sistemin ısrarla uygulandığını ve alınan son kararla bu ısrarın nedeninin anlaşıldığını belirten Bekir Başevirgen, “Tarım ve hayvancılığın sistemli şekilde dışa bağımlı hale getirilmesi, verimli arazilerin üzerinde böyle bir tasarrufun yapılacağını işaret ediyormuş. İktidar elini verimli arazilerimizin üzerinden çekse, üretemeyeceğimiz hiçbir ürün yok. Dolayısı ile ithalata da ihtiyacımız yok. Tarım alanlarımız zaten daraldı. Elimizde kalan verimli arazilerin de imara açılması tarım ve hayvancılığın bağrına hançer saplamaktır” dedi.

Bu Ülkenin Arap Şeyhlerine ve iktidar Yandaşlarına Verilecek Tek Karış Toprağı Yoktur!

Başevirgen, alınan kararın 6831 sayılı Orman Kanununun 17’nci maddesine dayandırıldığını belirterek Çevre ve Orman Bakanlığına büyük bir yetki verildiğini söyledi. Savunma, ulaşım, enerji, haberleşme, su, atık su, petrol, doğalgaz , altyapı, katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisleri; baraj, gölet, sokak hayvanları bakımevi ve mezarlıkları; devlete ait sağlık, eğitim, adli hizmet ve spor tesisleri ile ceza infaz kurumlarının ve bunlarla ilgili her türlü yer ve binanın Devlet ormanları üzerinde bulunması veya yapılmasında kamu yararı ve zaruret olması halinde, gerçek ve tüzel kişilere bedeli mukabilinde Çevre ve Orman Bakanlığınca izin verileceğini sözlerine ekleyen Başevirgen, “Hepimiz biliyoruz ki 14 milyon metrekarelik alan inşaat ve turizm projeleri için kullanılıp amacı dışına çıkarılacak ve bu yaylalar Arap zenginlerine pazarlanacak. Bu ülkenin Arap şeyhlerine ve iktidar yandaşlarına verilecek tek karış toprağı yoktur! “ ifadelerini kullandı.

Etiketler
Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen