Sosyal medyada #SeninleyizEnginÖzkoç kampanyası

Meclis'te AKP'li vekillerin saldırı girişimine uğrayan, hakkında Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla davası açılan CHP'li Engin Özkoç'a sosyal medyadan destek.

Meclis Genel Kurulu'nda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine aynı sertlikte yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç AKP'li vekillerin hedefi oldu.

Meclis'te AKP'li vekillerin saldırı girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da CHP'li Engin Özkoç hakkında Erdoğan'a hakaret iddiasıyla dava açtı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası sosyal medya kullanıcıları CHP'li Engin Özkoç'a destek olmak için sosyal medyada "#SeninleyizEnginÖzkoç" diyerek destek kampanyası başlattı.

ÖZKOÇ NE DEMİŞTİ?

CHP’li Engin Özkoç, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü açıklamalarına Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’la aynı sertlikte yanıt vermişti.

Erdoğan’ın AKP grup konuşmasında “Türkiye’nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla, iftira ile lekelemeye çalışan her kim olursa olsun açık ve net söylüyorum; Haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır, haindir” sözlerine Özkoç’un yanıtı şöyle olmuştu:

“Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez.”

Etiketler
Engin Özkoç soruşturma Engin Özkoç Hakaret Saldırı