Erdoğan'ın yazlık sarayı 500 oda mı olacak?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Okluk’taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bitişiğindeki 27 hektarın daha yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi.

Erdoğan'ın yazlık sarayı 500 oda mı olacak?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Okluk’taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bitişiğindeki 27 hektarın daha yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi.

Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, çam ormanı olan alanın statüsünün, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yapılaşmaya olanak sağlayacak şekilde değiştirildiğine ilişkin habere değindi.

Yazlık sarayın daha da büyütüleceğinin anlaşıldığını ifade eden Özel, şunları söyledi:

“300 odayı, 500 odaya mı çıkaracak artık, buraya ne yapacaksa… İzni veren Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü. Yetkiyi veriyor, burayı alıyor. Okluk’ta Muğla’nın ciğeri burası. Hepimizin ciğerine yazlık sarayı hançerliyorlar. Bu şartlar altında vatandaşımıza hatırlatmamız gereken bir şey var. Bunlar AYM aykırı bulduğu halde Ahlat’ta saray yapıyorlar, kıyı şeridinin içine, yapılmaması gereken yere. Muğla’da bu güzelim koya yazlık saray yapıyorlar. Atatürk Orman Çiftliği’ne vasiyete rağmen kaçak sarayı hançer gibi batırdılar. Burada dünya liderlerini ağırlayacakmış, bürokrasisini ağırlayacakmış. Milletin mutfağında yangın var, bunların mutfak masrafı yok. Millet, arabaya ateş pahası mazot koyamıyor, bunların ulaşım, uçak masrafı yok. Bunlar uçan sarayla geziyorlar, onu da Katar’dan Tank Palet Fabrikası’na karşılık jest olarak aldılar, siyasi rüşvet olarak aldılar.

İşsiz sayısı 700 bin arttı. 7 milyon 677 bin kişi işsiz. Bu işsizlerin 5 milyon 114 bini 15-29 yaş grubundaki gençler. Devletin borç yükü 1 trilyon 336 milyar. Son 3 yılda devletin borcu 500 milyar TL daha arttı. Milletin boğazından kısıp, asgari ücretlinin ekmek parasından kısıp, faizle borç alıp saray yaptırıyorlar. Faiz ödüyoruz, faizle borçlanıp saray yaptırıyorlar. 3 yılda 100 milyar artarak, 617 Milyar TL’ye çıktı vatandaşın bankaya olan borcu. Ama etrafındaki arsalar değerlensin diye Kanal İstanbul’a, yazlık saraya para var ama vatandaşa para yok. Kışın Atatürk Orman Çiftliğinde, yazın Muğla’da, bunların arasında uçan sarayda. Hepimizin sırtından lüks içinde yaşıyorlar.”

Etiketler
Özgür Özel Cumhurbaşkanlığı Saray