CHP Burdur'da İzzet Akbulut yeniden il başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde tek aday olarak seçime giren İzzet Akbulut yeniden Burdur il başkanı oldu.

CHP Burdur'da İzzet Akbulut yeniden il başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 37. Olağan İl Kongresi Burdur Belediyesi Sergi ve Konferans Salonu’nda bugün gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde tek aday olarak seçime giren İzzet Akbulut 178 delege içerisinden 135 oy alarak güven tazeledi. 15 oy ise geçersiz sayıldı. Toplamda 150 delege oy kullandı.

Kongreye, CHP Grup Başkanı Vekili Özgür Özel, Burdur Milletvekili Mehmet Göker,Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ,CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, CHP Genel Bşakan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve partililer katıldı.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel:

“Faiz lobisine teslim olan ve Türkiye’de artık herkesin bir an önce bu iktidardan kurtulmamız lazım, bir an önce haktan, hukuktan, adaletten yana bir an önce milletin beklentilerinden yana, halkın ihtiyaçlarını önceleyecek bir iktidarın kurulması lazım denen dönemde eldeki bütün veriler, yapılan bütün anketler iktidar partisindeki bir erimeyi, büyük kopuşları, millet ittifakının ve bu iktidarın değişmesi için umudu olan herkesin destek verdiği bir başka iktidarın yükseldiğini gösteriyor. CHP’nin halkın iktidarının yaklaştığını gösteriyor.”Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili Mehmet Göker:

“Her ne kadar bizden kavga beklense de bizden tartışma beklense de bu kalabalık bu huzur şunu gösteriyor ki CHP artık emin adımlarla birlik bütünlük içerisinde iktidara yürümeye başlamıştır.”Dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz:

“2014’te öncesinde ön seçimle başladığımız mücadelede her günü ayrı bir macera Belediye Başkanlığımız da 2019 seçimlerinden güçlenerek çıktık. Burdur’a hizmet etme hakkını sizlerden aldığımız güçle 2024 yılına kadar inşallah devam ettireceğiz. Kentin huzurlu insanlarla daha iyi yönetilmesinden rahatsız olan iktidar partisi olmadık zulümleri bize her gün yapıyor. Biz taşeronlarla değil, biz yandaşlarla değil, rantçılarla değil biz halkımızla bu kenti yönetiyoruz ki halkımız bir beş yıl daha bu kenti yönetme yetkisini bize verdi.”Dedi.

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut:

“Ben ve ekip arkadaşlarım göreve geldiğimizde önümüzde çok zorlu bir süreç bizleri beklemekteydi. Gerek parti içi huzursuzluklar gerek mali anlamda zor bir tablo ile karşı karşıyaydık. Bir an önce kolları sıvayıp işin başına koyulmuştuk. Sevgi inşa etmeliydik ilk önce. Başarıya gidebilmenin yegâne yolu birbirini seven, birbirini kollayan kişisel ikballerin yerine partinin geleceğini düşünen bir topluluk oluşturmak gerekiyordu. Zaten yola çıkışımızın esas nedeni buydu. Birleştirici güç olacaktık. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana sürekli halk için halkın içinde olmaya özen gösterdik. Doğduğumuz, büyüdüğümüz, okuduğumuz topraklara borcumuz vardı. Bizleri yetiştiren büyüklerimize borcumuz vardı.

Bu yolda can veren Yiğitlere, Yusuflara, Mahirlere, Denizlere borcumuz vardı. Annesi meydanlarda yuhalatılan Berkinlere, sokak ortasında dövülerek öldürülen Ali İsmail’e ve daha nicelerine ahtımız vardı bizim. Hak-hukuk-adalet ülküsünü tüm partililerimize şiar edindiren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, milliyetçiliği Ege’nin azgın sularına, Afyon’un haşhaş tarlalarına, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na yazan Karaoğlan Bülent Ecevit’e, ‘size iki büyük miras bırakıyorum birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri CHP’ diyen ebedi Genel Başkanımız Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sözümüz vardı bizim.

Üzerimizdeki yük ağırdı. Sorumluluğumuz çok fazla idi. O yüzden durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyorduk. Sizin karşınıza çıkarken hiçbir zaman aracı kullanmadık. Başımız dik, alnımız açık bir şekilde yol arkadaşlarımızla berbaer karşınıza geçtim. Yaptıklarım ve yapacaklarım dışında kimseye kötü bir söz söylemedim. Kimseyi kötülemeden yol yürümeye çalıştım. Bugün sizlerin onayı ve desteğini aldığım takdirde ben ve ekip arkadaşlarımız yürümeye devam edeceğiz. 5 yıldızlı otel odalarında kurulmuş bir partinin değil, milli mücadele döneminde savaş meydanlarında, cephelerde, kanla, gözyaşıyla kurulmuş partimizin değerli üyeleri sizlere sesleniyorum.

Çok çalışacağız. Her vatandaşlarımızla birlikte olmaya özen göstereceğiz. Halkın içinden şimdiye kadar kopmadık, bundan sonrada kopmayacağız. Egodan ve kibirden uzak duracağız. Asla kimseye tepeden bakmayacağız. Önümüzde ki dönemde gidilmedik köy, ayak basmadık mahalle, örgütlenmedik ilçe, sokak kalmayıncaya kadar nadasa bırakılmış bu topraklara tohum bırakma sürecini başlatmakta hepimizin boynunun borcu olsun diyorum. Çalışmak zorundayız. Sahada her daim olmak zorundayız. Birliğimizi hiç kimseye bozdurmamak zorundayız. Çünkü Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var. Hepimiz çok çalışmalıyız. Bütün CHP’liler olarak hep beraber çalışacağız.” dedi.

Etiketler
Burdur Seçim