'Asla Erdoğan’ın uçağına binmem' demişti: Umarım muhabir arkadaşlarımız Erdoğan'ın gezisine katılabilir

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yeni kararını sevinçle karşıladığını yazdı.

'Asla Erdoğan’ın uçağına binmem' demişti: Umarım muhabir arkadaşlarımız Erdoğan'ın gezisine katılabilir

‘Erdoğan’ın uçağına asla binmeyeceğim’ diye yazan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Pakistan gezisi için uçağa yalnızca muhabirlerin alınacağına ilişkin haberi 'sevinçle karşıladığını' belirterek "Umarım muhabir arkadaşlarımız, bundan sonra daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağıyla yurtdışı gezisine katılma fırsatı bulurlar" dedi.


Hakan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pakistan’a yapacağı gezi için uçağa sadece muhabirler alınacakmış! Hürriyet’ten de bu geziye Cumhurbaşkanlığı muhabiri Erdinç Çelikkan davet edilmiş. Büyük bir coşkuyla karşıladım bu haberi" diye yazdı.

Hakan, "Hürriyet’te yaptığımız, yapmaya çalıştığımız şudur: Muhabirin anlam ve öneminin altını kalın kalın çizmek. Artistlik yapmadan, bağırıp çağırmadan, 'Muhabirlik öldü' falan diye ağlamadan, yani sessiz ve derinden yapıyoruz bunu. Biz tam da böyle bir atılım içindeyken... İletişim Başkanlığı’ndan bir haber geldi. Umarım muhabir arkadaşlarımız, bundan sonra daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağıyla yurtdışı gezisine katılma fırsatı bulurlar" ifadelerini kullandı.

16 Ocak 2016 tarihinde "Tayyip Erdoğan’ın ya da Ahmet Davutoğlu’nun uçağına asla ve kat'a binmeyeceğim" diyen Hakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı uçağında yer almıştı.

Etiketler
Ahmet Hakan Cumhurbaşkanlığı Hürriyet İletişim Başkanlığı