Kılıçdaroğlu Uğur Mumcu'yu andı: Hainler yok etmeye çalıştılar ama o düşünceleriyle yaşıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin önünde uğradığı bombalı suikast ile öldürülen gazeteci Uğur Mumcu için Ankara'da düzenlenen anma töreninde konuştu.

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 27'nci yılında bombalı suikaste uğradığı ve adının verildiği sokaktaki evinin önünde anıldı.

Anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Levent Gök, CHP'li bazı milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Kılıçdaroğlu, tören öncesinde Mumcu'nun evinde eşi Güldal, kızı Özge ve oğlu Özgür Mumcu ile görüştü.

Görüşmenin ardından Mumcu ailesi ve Kemal Kılıçdaroğlu, Faili Meçhuller Anıtı'na ve Mumcu'nun hayatını kaybettiği alana karanfiller bıraktı, mum yaktı.

Alandakilerle Mumcu'nun hayatını kaybettiği yerde saygı duruşunda bulunuldu, şarkılar seslendirildi.

Faili Meçhuller Anıtı'nın olduğu alanda Mumcu'nun köşe yazılarının bulunduğu gazeteler, daktilo ve bilgisayarın yer aldığı özel bölüm dikkati çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu, anma etkinliğinin gerçekleştirildiği sokaktan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Uğur Mumcu'nun insan olmanın ötesinde unutulmaz bir kişilik olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Uğur Mumcu insan olmanın ötesinde unutulmaz bir kişiliktir. Uğur Mumcu bir bilim insanıdır, bir gazetecidir, bir aydındır, bir çalışandır, bir emekçidir, bir Kuvayı Milliyecidir. Hainler onu yok etmeye çalıştı ama o düşünceleriyle yaşıyor. Onu her yıl saygıyla, sevgiyle anıyoruz. Buraya gelen insanlar da zaten aynı düşüncelerle buraya geliyorlar. Onun bütün düşüncesi yolsuzluklardan arınmış, demokratik bir Türkiye idi. Aynı amacı, aynı çerçevede sürdürüyoruz, mücadelesini yapıyoruz, kavgasını veriyoruz Hiç kimse Uğur Mumcu'nun açtığı yoldan yürüyüşümüzü engelleyemez. Bu kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz. Bütün hedefimiz şu, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumuriyeti demokrasi ile taçlandırmak.

Etiketler
Uğur Mumcu Ankara Kemal Kılıçdaroğlu Suikast