Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit'in 'parkalı Bülent Ecevit' isteğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit'in kendisinden, Bülent Ecevit'in parkalı bir fotoğrafının heykel yapılmasını istediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Rahşan Ecevit'in 'parkalı Bülent Ecevit' isteğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da T24 yazarları ve yöneticilerinin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da T24 yazarları ve yöneticilerinin sorularını yanıtladı. Buluşmaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve Faik Öztrak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Genel Başkan Danışmanı Okan Konuralp, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç da katıldı.

"RAHŞAN ECEVİT'TEN PARKALI ECEVİT İSTEĞİ"

T24'ün haberine göre, Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in kendisine yönelttiği bir isteği aktardı.


Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Eski CHP Genel Merkezi'ni 'Bülent Ecevit Parti Okulu'olarak düzenledik. Rahmetli Rahşan Ecevit'e gittik dedik ki; (Ankara Çevre Sokak'taki) bu binanın önüne Sayın Ecevit'in heykelini dikeceğiz. Rahşan Hanım, 'Bülent'in parkalı bir fotoğrafı var, onu çok severdi. O parkalı halinin heykelini dikmenizi isterim' dedi ve o fotoğrafı bize verdi. Biz o fotoğrafı aldık, Ahmed Arif'in oğlu Filinta'nın atölyesine gittik, fotoğrafı verdik. O fotoğrafa göre heykel yapıldı, ancak öncesinde Rahşan Hanım görmek istedi. Gitti, gördü ve yüz bölgesinin biraz şişman yapıldığını söyledi, haklıydı da. İşaret ettiği düzeltmeler de yapıldı ve o heykeli Bülent Ecevit Parti Okulu'nun önüne diktik. Yaklaşık 20 gün önce Emrehan Halıcı bize geldi, Rahşan Hanım'ın durumunun iyi olmadığını söyledi, rahatsızlığından haberimiz vardı."

Etiketler
Bülent Ecevit Kemal Kılıçdaroğlu