Canan Kaftancıoğlu: En çok kadın muhtar İstanbul'da var

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılan “Kadın Muhtarlarımızı Dinliyoruz” programında İstanbul’un kadın muhtarları bir araya geldi.

Canan Kaftancıoğlu: En çok kadın muhtar İstanbul'da var

Toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılıyor.

Toplantı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuşmasıyla başladı.

Canan Kaftancıoğlu şöyle konuştu:

Kadın muhtarlarla ilgili rakamsal bilgiler paylaşan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

“2014 yerel seçimlerinde Türkiye’deki muhtarların sadece 674'ü kadınken, bugün 1080 kadın muhtar var. Bitlis, Muş, Sinop ve Şanlıurfa dışında her ilimizde artık kadın muhtarlarımız var. Bunlar, geçmiş seçimlere nazaran mutluluk verici gelişmeler olsa da daha alınacak çok yolumuz var. Sizlerin yapacağı çalışmalar ve elde edeceği başarılar, önümüzdeki yerel seçimlerde rakamların ve oranların katlanarak artmasına vesile olacaktır. En çok kadın muhtar İstanbul'da var. Bir ilçemizde, kadın sayımız erkek muhtarlarımızdan daha fazla. Kadıköy’de. 21 mahallemizin 12 tanesi kadın. Kadıköy'de kadın muhtar sayımız erkeklerden daha fazla.” Türkiye’nin en genç kadın muhtarı Zeytinburnu Telsiz Mahallesi muhtarı 23 yaşındaki Edanur Mentaş’ın da aralarında olduğunu kaydeden Kaftancıoğlu, “Bu toplantıyı değerli ve anlamlı kılacak olan en önemli unsur sizleri dinleyen, anlayan, somut çıktılar elde ederek hayata geçirmeye çalışan bir anlayışın burada olmasıdır. Demokratik ve kolektif çözüm dediğimiz şey, tam da bu aslında. Bu bağlamda Türkiye'de, hatta dünyada bu anlayışı temsil eden Genel Başkan’ımıza ve İstanbul'u bu anlayışla yöneten Ekrem Başkan’ımıza teşekkür ederiz"

Etiketler
Canan Kaftancıoğlu CHP İstanbul İl Başkanlığı