İmamoğlu'ndan uzmanlara ve bilim insanlarına Kanal İstanbul çağrısı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm uzmanlara, Kanal Projesindeki hukuksuzluğu ve tehditleri açıklamak üzere ‘Su Çalıştayı’ ve ‘Kanal İstanbul Çalıştayı’na katılmaları için çağrıda bulundu.

İmamoğlu'ndan uzmanlara ve bilim insanlarına Kanal İstanbul çağrısı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında tüm uzmanlara ve bilim insanlarına çağrıda bulundu.

Kanal İstanbul projesindeki tehditleri 15 madde ile açıkladığı konuşmada, "“Ocak başında yapacağımız iki çalıştaya, ‘Su Çalıştayı’ ve ‘Kanal İstanbul Çalıştayı’na ile bu konularda sözü olan tüm uzmanları, ‘Bu konuda benim de sözüm var’ diyen herkesi şimdiden davet ediyorum" dedi.

"ÇED raporunda bir profesör olmaz mı akademisyenler arasında?" diye soran İmamoğlu, "Devletin kurumlarını da davet edeceğiz. Bakanlıklar da dahil. Halkı bilgilendirmek zorundasınız" diye konuştu.

İmamoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

“İSTANBUL SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

“Ocak başında yapacağımız iki çalıştaya, ‘Su Çalıştayı’ ve ‘Kanal İstanbul Çalıştayı’na ile bu konularda sözü olan tüm uzmanları, ‘Bu konuda benim de sözüm var’ diyen herkesi şimdiden davet ediyorum. Ben, kimsenin titrine saygısızlık yapmam ama ÇED raporunda bir profesör olmaz mı akademisyenler arasında? Bu ülkenin profesörlerine, bilim insanlarına bir şey mi oldu? Devletin kurumlarını da davet edeceğiz. Her kurumu. Bakanlıklar da dahil. Buyursun gelsinler, İstanbul halkına anlatsınlar. Anlatmak zorundasınız. Halkı bilgilendirmek zorundasınız. Nokta. Ey atanmış Bakanlar, bir kişiyi değil, halkı bilgilendirmek zorundasınız. Tüm İstanbulluları ve tüm İstanbul Gönüllülerini bu konuda inisiyatif almaya, açıklanan ÇED raporlarını okumaya, iyi anlamaya, etraflarıyla paylaşmaya davet ediyorum. Bu rapora ve raporun içindeki pek çok sorunlu detaya karşı çıkmaya, yasal yollardan haklarını savunmaya herkesi davet ediyorum. Bu rapora, hukuki haklarını kullanarak karşı çıkmaya davet ediyorum.

YASAL YOLLARDAN HAKKIMIZI ARAMAYA DAVET EDİYORUM

Yasal yollardan hakkımızı, en sakin, en vakur, en haklı biçimde sonuna kadar aramaya herkesi davet ediyorum. Bu şehirde hiçbir güç, bu şehrin ortak aklının önüne geçemez. Bu ülkenin geleceğini riske edecek işlere, ‘Ben yaptım, oldu. Benim dediğim doğru’ diyemez. Bu kadim şehir, sahipsiz değildir. Bu milletin kaynaklarının hesapsız kitapsız, sorgusuz sualsiz harcanmasına seyirci kalınmayacaktır. İstanbul, hiç kimsenin tek başına babasının çiftliği değildir. İstanbul, 16 milyon insanındır, 82 milyon vatansever yurttaşındır. Hatta dünyanın bile gıptayla baktığı, dünyanın bile hakkının olduğu göz bebeği bir coğrafyadır. 1453’ten beri bize emanet olan bu topraklara sahip çıkacağız ve asla ihanet ettirmeyeceğiz.”

Etiketler
Kanal İstanbul Ağrı Ekrem İmamoğlu Tehdit