Aytun Çıray'dan Mehmet Ağar'a hatırlatma: 28 Şubat sürecinde...

Aytun Çıray'dan Mehmet Ağar'a hatırlatma: 28 Şubat sürecinde Refah-Yol'a karşı ilk bayrak açan siyasiydi.

Aytun Çıray'dan Mehmet Ağar'a hatırlatma: 28 Şubat sürecinde...

Bir dönem İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü görevi yapan ve 90'larda işlenen birçok faili meçhul cinayetle ismi anılan Mehmet Ağar'ın 28 Şubat sürecinde DYP'nin zayıflatıldığını savunarak "Milliyetçi muhafazakar iktidarı parçalamak istiyorlar" açıklamasına İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'dan yanıt geldi.

Çıray, "Halbuki Ağar 28 Şubat sürecinde Refah-Yol'a karşı ilk bayrak açan ve istifa eden siyasiydi" dedi.

Ağar, katıldığı bir programda 27 Mayıs 1960 darbesi öncesinde Demokrat Parti'nin, 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde Adalet Partisi'nin, 28 Şubat 1997'deki post modern darbe öncesinde de Doğru Yol Partisi'nin zayıflatıldığını söylemiş, bugün de AK Parti'nin içinden yeni partiler çıkarak zayıflatılmaya çalışıldığını savunmuştu.

Ağar'a Twitter hesabından yanıt veren Aytun Çıray, "Ağar, 28 Şubat 1997'deki post modern darbe öncesinde de DYP'nin zayıflatıldığını belirtti. Halbuki Sn Ağar 28 Şubat sürecinde Refah-Yol'a karşı ilk bayrak açan ve İçişleri Bakanlığından, 'müsterih olsunlar, biz bu Cumhuriyeti sokakta bulmadık' diyerek istifa eden siyasiydi" açıklamasında bulundu.

Aytun Çıray'dan Mehmet Ağar'a hatırlatma: 28 Şubat sürecinde... - Resim : 1

Etiketler
Aytun Çıray Mehmet Ağar