Gelecek Partisi'nin belediyesi oldu

Ahmet Davutoğlu, dün İçişleri Bakanlığı'na başvurusunu yapıp, bugün tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Gelecek Partisi'nin belediyesi oldu

Ahmet Davutoğlu, dün İçişleri Bakanlığı'na başvurusunu yapıp, bugün tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

AKP ile yol ayrımına gelerek yeni bir parti kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığını üstleneceği Gelecek Partisi’nin 154 kişilik kurucular kurulunun büyük çoğunluğunu, AKP’de görev almış isimler oluşturuyor.

Davutoğlu’yla birlikte AKP’den 13 Eylül’de istifa etmiş olan eski milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Parti kuruluş dilekçesini bakanlığa ilettikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, detay vermekten kaçınmıştı.

Ancak gece geç saatlerde, Kurucular Kurulu listesi basına yansıdı. Böylece Davutoğlu’nun öncülüğünde “Gelecek Partisi” adıyla bakanlığa yapılan başvuruda, 154 kişilik Kurucular Kurulu listesindeki isimler ortaya çıktı.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu’nda ağırlıklı olarak “AKP küskünleri” olarak adlandırılabilecek, AKP’den istifa etmiş ancak öncesinde partide yöneticilik kademelerinde bulunmuş, milletvekili olmayı hedeflemiş pek çok isim yer aldı.

Yine son dönemde AKP’nin iktidar biçimine yönelik eleştirileriyle gündeme gelmiş isimlerden bazıları da Davutoğlu’yla birlikte hareket etme kararı aldıklarını kurucu üye olarak gösterdi.

Kurucular Kurulu’nda Davutoğlu’nun dışında 18 eski AKP’li milletvekili yer aldı. Bu isimler Abdullah Başcı, Avni Erdemir, Ayhan Sefer Üstün, Cemalettin Kani Torun, Cesim Gökçe, Cuma İçten, Feramuz Üstün, İbrahim Mustafa Turhan, Mehmet Ali Pulcu, Mehmet Atilla Maraş, Mustafa Baloğlu, Mustafa Bilici, Mustafa Öztürk, Ömer Ünal, Selçuk Özdağ, Şenol Gürşan ve Talha Erol Durmaz oldu.

İlk Belediye Başkanı

Gelecek Partisi, kuruluş aşamasıyla birlikte bir belediye başkanlığına da sahip oldu. Kurucu üye Halil Kulak, 31 Mart seçimlerinde, bağımsız aday olarak Karaman’ın Sarıveliler ilçesi belediye başkanı seçilmişti.

Etiketler
Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi İçişleri Bakanlığı