Demirtaş'ı ziyaret eden CHP heyetinden açıklama

CHP'li heyet, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı, Edirne F Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti.

Demirtaş'ı ziyaret eden CHP heyetinden açıklama

CHP'li heyet, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı, Edirne F Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti.

Heyette yer alan Veli Ağbaba, ziyaretle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

Ağbaba'nın açıklamaları şöyle:

"1)Milletvekillerimiz @vekilyilmazkaya ve @ZeynelEmre_’yle birlikte Selahattin Demirtaş’ı Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret ettik Öncelikle,Demirtaş’ın birkaç gün önce yaşadığı ani rahatsızlığın ardından şuan için genel sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğunu belirtmek isterim

2)Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz salı günü nefes kesilmesinden kaynaklı bir sağlık sorunu yaşıyor. Cezaevi yönetimi kendisini hastaneye sevk ediyor fakat 4-5 gün geçmesine rağmen bu sevk gerçekleşmiyor. Bunun sonucunda da avukatı aracılığıyla kamuoyuna bilgilendirme yapılıyor.

3)HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu süreçte Edirne F Tipi Cezaevi Yönetimi’nin bir ihmali olmadığını düşünüyor. Süreçteki ihmallerden siyasi iktidarın sorumlu olduğunu söylüyor.

4)Selahattin Demirtaş, 20 yılda ancak 20 kez yaşadığı bu sağlık sorununu, cezaevinde kaldığı 3 yıl boyunca 20’den fazla kez yaşadığını ve cezaevlerindeki “Hasta Mahpuslarla” ilgili çok ciddi sağlık hakkı ihlallerinin olduğunu belirtiyor.

5)Bu konu, CHP Cezaevi İzleme Komisyonu olarak bizim de yıllardır altını çizerek ifade ettiğimiz ciddi bir soruna işaret etmektedir. Adli ve siyasi ayrımı yapılmaksızın tüm hasta tutuklu ve hükümlülerin yaşadığı sağlık problemlerinin derhal giderilmesi gerekmektedir."

Etiketler
Edirne Selahattin Demirtaş Cezaevi HDP