AKP'li belediyenin sürgün edip işine son verdiği Aydın İleri: 'Davamın peşini bırakmayacağım'

AKP’li Bergama Belediyesi'nde çalışan Aydın İleri muhalif görüşleri nedeniyle sürülmesinin ardından mobbing ve saldırıya uğradı. Aydın İleri ile birlikte iki avukatın da işine son verildi.

AKP'li belediyenin sürgün edip işine son verdiği Aydın İleri: 'Davamın peşini bırakmayacağım'

AKP’li Bergama Belediyesi’nin kütüphanesinde kütüphaneci olarak görev yaparken CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla görev yeri değiştirilerek depoda görevlendirilen, ardından da mobbing ve fiziksel saldırıya uğrayan Aydın İleri işten atıldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet İnmez'in haberine göre; Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Genel Başkan Yardımcısı da olan İleri ile birlikte iki avukatın da işine son verildiği öğrenildi.

2006’dan beri kütüphane görevlisi olan İleri, 31 Mart seçimleri öncesi, İmamoğlu’na yönelik paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla görevden alınarak temizlik malzemelerinin bulunduğu depoda görevlendirildi. Gerekçe olarak “Her şey güzel olacak” yönündeki sosyal medya paylaşımlarının gösterildiği ileri sürüldü.

DAYAK İDDİASI

Görev yerinin değiştirilmesinin yasal olmadığını belirten İleri, yaşadıklarını sosyal medyadan paylaştı. İddiaya göre, depoya avukatla gelen insan kaynakları müdürü, “Geldim, seni bulamadım. Yeni görev yerini tebliğ edecektim. Basına açıklama yapacağına işini yap” dedi ve darp etti. Zabıtanın da devreye girmesi ile İleri dışarı çıkarıldı. Darp ve mobbing uygulandığını belirten İleri, suç duyurusunda bulundu.

İŞTEN ATILDI

Yayımlanmış üç kitabı bulunan Aydın İleri’ye hukuk servisi 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla işine son verildiğini gösteren yazıyı tebliğ etti. Gerekçe olarak da hiç açıklama yapılmadı.

Muhalif olduğu için işten atıldığını ileri süren Aydın İleri, “Seçim sonrası bana yapmadıklarını bırakmadılar. Sendikamı değiştirmemi dahi istediler. Önce güneş görmeyen depoya sürdüler, sonra dayak atıp mobbing uyguladılar. Davalar devam ederken hiçbir gerekçe göstermeden işime son verdiler. Hukuki yoldan hakkımı arayacağım. Davamın peşini bırakmayacağım, direneceğim” diye konuştu.

Etiketler
Aydın Saldırı