Suruç'ta kayyum protestosu: 5 gözaltı

Suruç’taki kayyum protestosunda aralarında HDP İl eş başkanlarının da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Örgütü, Suruç Belediyesi Eş başkanı Hatice Çevik'in gözaltına alınmasının ardından belediyeye kayyum atanmasını protesto etmek istedi.

Eyleme polis müdahale etti. Aralarında HDP İl eş başkanlarının da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 5 parti yöneticisinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutuldukları öğrenildi.

HDP’li vekil Ayşe Sürücü polis müdahalesi esnasında, “Siz bu halkın iradesini gasp edemezsiniz. Bu halk size boyun eğmeyecektir. Seçimle alamadığınızı kayyum atayarak gasp ediyorsunuz. Biz kayyum atanan belediyemiz için basın açıklamasına bile izin vermiyorsunuz. Çünkü korkuyorsunuz. Ama biz sizin bu faşist saldırılarınıza karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

'Yüksek Seçim Kurulu' (YSK) eliyle, 24 belediyelerinin AKP-MHP ittifakı eliyle gasp edildiğini' belirten Sürücü, “Bu haksızlığa karşı açıklama yapmak isterken bize saldırdılar. Arkadaşlarımız darp edilerek gözaltına alındı. Biz zulme karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Gözaltına alınan 5 arkadaşımız derhal serbest bırakılmalıdır. Bu haksızlık ve hukuksuzluğa bir an önce son verin. Suruç halkının iradesini teslim alamazsınız. Bu halk size dün de boyun eğmedi bugün de, yarın da boyun eğmeyecektir” diye konuştu.

Etiketler
Gözaltı HDP Suruç