Bayram Yılmazkaya: Bugün Atatürk’e saldıran zihniyet gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindedir

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Atatürk’ün vefatının 81. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Bayram Yılmazkaya: Bugün Atatürk’e saldıran zihniyet gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindedir

TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi, CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.

Yılmazkaya, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletçe, her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da aydınlık Türkiye'nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e sevgimizi, saygımızı ve bağlılığımızı en içten duygularla göstermekteyiz. Ölümsüz Önderimizi sonsuzluğa uğurladığımız günün yıldönümünde, bıraktığı eserin büyüklüğünü daha iyi anlıyor, tarihe ve insanlığa mal olmuş kişiliğiyle övünç duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Ulu Önder Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81’inci yılında milletçe, saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz.

Atatürk, yaşamı, yaptıkları ve başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanmış örnek bir devlet adamıdır. Ulu Önder, başka uluslara da yol gösteren tarihin akışını değiştirmiş bir liderdir. Milletimiz, Yüce Ata'sıyla kıvanç duymakta, insanlığa mal olmuş bir önderi yetiştirmenin övüncünü yaşamaktadır. Büyük Önder Atatürk’ün bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti mirasına, milletçe daha çok sahip çıkmamız gerektiği, Atatürk’e ve Cumhuriyete yapılan her saldırıda açıkça ortaya çıkmaktadır. Atatürk, emperyalizm karşısında ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla bizleri zafere ulaştırmıştır.

Bugün Atatürk’ü anmak, O’nun yaptığı devrimlere sahip çıkmaktır. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete, değerlerine, çağdaş, demokratik, özgürlükçü Atatürk ilkelerine sahip çıkmaktır. Bugün onun sayesinde çağdaş değerlerle buluşan evlatlarımıza Atatürk’ü anlatmaktır. Bugün Atatürk’e ve ilkelerine saldıran zihniyet, O’nun eserlerine sahip çıkan halkın iradesine yasak koymaya çalışan irade, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindedir! Atatürk’ün bıraktığı eserin büyüklüğünün ve sağladığı kazanımların bilincinde olan milletimiz ise yasakçı zihniyette karşı her zaman özgür iradesiyle karşı duracaktır.

Bizler; Yüce Önderimizin kurduğu Cumhuriyet'e, ilke ve devrimlerine ve Atatürkçü düşünce sistemine her zaman sahip çıkacağız. Lâik, demokratik, çağdaş ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devrimci, büyük devlet adamı Yüce Önderimizin aramızdan ayrılışının 81. yılında, Kendisini bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Etiketler
Gaziantep Milletvekili