Abdulkadir Selvi kulisi aktardı: 'Erdoğan ABD’ye gitmeyebilir'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye Barış Pınarı Harekatı sürerken bazı kulisler aktardı.

Abdulkadir Selvi kulisi aktardı: 'Erdoğan ABD’ye gitmeyebilir'

Abdulkadir Selvi, bugünkü "Erdoğan’ın mesajları ve Ankara’daki hava" başlıklı yazısında, "13 Kasım’da ABD’de Trump’la görüşmesi beklenen Erdoğan, yaptırım kararları üzerine ABD’ye gitmeyebileceği mesajını verdi. " dedi.

Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

ERDOĞAN ABD’YE GİTMEYECEK Mİ?

5- ABD Başkan Yardımcısı Pence ile bugün yapacağı görüşme öncesinde Erdoğan mesajını AK Parti grubundaki konuşmasında verdi. Trump’ın, PKK-YPG ile Türkiye arasında arabulucu olma önerisine kapıyı kapattı. Pence’e “Böyle bir teklifle geleceksen gelme” dedi. “Terör örgütüyle masaya oturmayız. Bizden böyle bir şey beklemeyin. Bunun için arabulucu filan aramıyoruz” diye konuştu.

6- Ekonomik yaptırımlara yanıt: Erdoğan, Türkiye’ye yaptırımlar uygulanması yönünde çaba içinde olanlara bir Türk özdeyişiyle yanıt verdi. “Azdan az gider, çoktan çok” dedi.

7- Erdoğan ABD’ye gitmeyebilir. 13 Kasım’da ABD’de Trump’la görüşmesi beklenen Erdoğan, yaptırım kararları üzerine ABD’ye gitmeyebileceği mesajını verdi. Erdoğan, bugün ABD Başkan Yardımcısı Pence’le yapacağı görüşmeden sonra kararını netleştireceğini söyledi. Görüşme öncesinde kararlılık vurgusu yaptı.

8- 24 saat içinde teröristleri çekin önerisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta ABD olmak üzere Barış Pınarı harekâtının sonlandırılmasını isteyen çevrelere net bir öneri sundu. “Bizim terörist bile olsa kimseyi taammüden öldürmek gibi bir niyetimiz olamaz. Madem terör örgütüyle bu kadar iç içesiniz, hemen bu gece tüm teröristler silahlarını bırakıp belirlediğimiz güvenli bölgeyi terk etsinler” dedi.

Erdoğan ardından da ekledi: “Bu olursa zaten Barış Pınarı Harekâtı kendiliğinden sona erecektir”. Peki bu mümkün mü? Batılı ülkeler bazı uluslararası operasyonlarda bu yöntemi kullandılar. Erdoğan çıkış yolunu gösterdi. Gerisini kendileri bilir. Türkiye’nin pozisyonuna gelince, hani bir dönemlerin ünlü bir sloganı vardı ya, “Durmak yok, yola devam” durumu...

Etiketler
Abdulkadir Selvi Hürriyet Kulis Türkiye