Sırbistan'da açılış yapan Erdoğan'dan yatırım sözü

Erdoğan, Sırbistan'da katıldığı açılış töreninde bölgeye yapılan yatırımları anlattı.

Sırbistan'da açılış yapan Erdoğan'dan yatırım sözü

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan'da katıldığı açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, " Türkiye Sırbistan'ın genelindeki yatırımlarını attırmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu görüşmenin hemen akabinde Balkanların barış projesini süratle hayata geçirmek için yoğun çaba harcadık. Değerli dostum Vucic'e ve Bosna Hersek'in değerli üyelerine bu projeye verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Sava nehri üzerinde yer alacak bugün temelini attığımız köprüyü dostluk köprüsü olarak görüyor, sembolik değer yüklüyoruz.

"Projenin en kısa zamanda layıkıyla hayata geçirilmesi konusunda Taşyapı firmasından beklentimiz büyüktür. İnanıyorum ki bu Türk firması belirlenen zamandan daha kısa zamanda bu projeyi tamamlayacaktır.

"Tarihi ve kültürel mirasımız ortak zenginliğimizdir. Geçmişten aldığımız ilham, güç ve cesaretle geleceğimizi de hep birlikte inşa edeceğiz. Bunun son örneği TİKA tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Tuna Nehri'nin incilerinden Ram Kalesi'dir. Kültürel mirasımızın bu şahane örneğinin bölgenin turizm potansiyeline katkıda bulunacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum.

Bugün ayrıca Yeni Pazar Tutin Yolu'nun temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Sancak bölgesinin diğer bölgelere ulaşımını kolaylaştıracak bu projeye destek veren dostum Vucic'e teşekkür ediyorum.

"Tutin'in değerli belediye başkanı Şemseddin, Yeni Pazar-Tutin yolunda geçirdiği elim trafik kazası sonucunda hakkın rahmetine kavuşmuştu. Bu vesile ile kendisini şükranla anıyor Şemseddin kardeşime, Allah'tan rahmet ve tüm Tutin halkına başsağlığı diliyorum. TİKA tarafından inşası ve donanımı gerçekleştirilen Yeni Pazar Yüksek Mahkemesi Adalet Akademisi şubesi ve Valide Sultan Camii'nin açılışını da bugün yapıyoruz. Yatırımlarımızın tüm bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye Sırbistan'ın genelindeki yatırımlarını attırmaya devam edecektir.