Selvi: Erdoğan’ın kendini çok tutabileceğini sanmıyorum

Abdulkadir Selvi, AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeni partilere olan tavrını açıkladı.

Selvi: Erdoğan’ın kendini çok tutabileceğini sanmıyorum

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısının ilgili bölümünde, Erdoğan'ın yeni partileri muhatap almayacağını belirtti.

"Yeni partilerle ilişki içinde olabilecek isimleri kazanmak için özel bir çalışma yapmayı planladığı belirtiliyor." diyen Selvi'nin yazısı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı görüşmelerden, yeni partilerle ilgili süreci yakından takip ettiği sonucunu çıkarıyorum. Biliyorsunuz bir süredir Erdoğan son dönemlerde çok yoğun bir istişare sürecinin içine girdiğine dikkat çekiyorum. Uzun süredir görüşmediği isimlerle bir araya geldiğini anlatıyorum. Hafta sonu görüştüğü eski bir bakanı, “Mesaj alındı” diye uğurlamıştı. Erdoğan, yeni partiler karşısında safları sıklaştırmaya çalışıyor. Yeni partileri anlamlı bulmuyor. Ama onların zarar vereceğini göz ardı etmiyor. Ali Babacan’la görüşmesinde, “Ümmeti parçalayacaksınız” demişti. Davutoğlu, Babacan ve Gül’e kızgın olduğu söyleniyor. Yeni partilerle ilişki içinde olabilecek isimleri kazanmak için özel bir çalışma yapmayı planladığı belirtiliyor. Daha önce, “Boş çuval gibi devrilecekler” demişti. Şimdi ise “Onları ciddiye almıyorum. Muhatap almayacağım. Onlarla ilgili konuşmayacağım” dediği söyleniyor. Erdoğan’ın kendini çok tutabileceğini sanmıyorum. Yeni partilere yönelik eleştirilerini sürdüreceğinden eminim.

Etiketler
Abdulkadir Selvi