CHP’den erken seçim hamlesi

CHP, olası bir erken seçime karşı harekete geçti.

CHP’den erken seçim hamlesi

CHP, olası bir erken seçime karşı harekete geçti.

Parti yönetimi 24 ilde 120 milletvekili görevlendirerek, seçim bölgelerindeki son durumu değerlendirecek bir rapor hazırlamalarını istedi.

Siyasi kulislerde “erken” ve “baskın seçim” iddiaları konuşulurken CHP’de milletvekillerine özel görevlendirme yapıldı.

Milletvekilleri sorumlu oldukları illere ilişkin raporlar hazırlayacak. Vekiller, bölgedeki siyasi iklim ve önümüzdeki dönemde halkın siyasi eğilimlerinin değiştirilmesi konusunda izlenmesi gereken yol haritası, yürütülen parti politikalarının bölge açısından CHP’yi güçlü ve zayıf kılan unsurlarının neler olduğunu tespit edecek.

Tarafsız Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, CHP’de 120 milletvekili 24 ilde görevlendirildi. Vekiller bu illere giderek çalışacak ve hazırladıkları raporu en geç 1 Ekim’e kadar genel merkeze teslim edecek. Çalışmalar, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ileriki günlerde gerçekleştirmeyi planladığı il gezilerinde değerlendirmek amacıyla yapılacak.

Söz konusu iller; Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak ve Yozgat.

Vekillerden; çalışmalarına ilişkin hazırlayacakları raporların şu konu başlıklarını içermesi istendi:

Bölgenin genel sosyal ve ekonomik durumu,

Bölgedeki siyasi iklim ve önümüzdeki dönemde halkın siyasi eğilimlerinin değiştirilmesi konusunda izlenmesi gereken yol haritası,

Yürütülen parti politikalarının bölge açısından CHP’yi güçlü ve zayıf kılan unsurlarının neler olduğu,

Bölge halkının temel sorunları ve bu konuda CHP’den beklentileri,

Bölgede söz sahibi olan ve temasa geçilmesi önerilen kanaat önderlerinin listesinin ve iletişim bilgilerinin tespiti ile bu kanaat önderleriyle görüşme yapılması durumunda ele alınması gereken başlıca konular,

Bölgede etkin ve güçlü STK’lar ve meslek örgütlerinin listesinin ve iletişim bilgilerinin tespiti ile bu kuruluşlarla temasa geçilmesi durumunda ele alınması gereken başlıca konular.

Etiketler
Erken Seçim Seçim