Ahmet Hakan: İstanbul’a kayyım atanırsa...

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İstanbul'a kayyum atanması konusunun bile konuşulmasının iktidara kaybettireceğini yazdı.

Ahmet Hakan: İstanbul’a kayyım atanırsa...

Ahmet Hakan, bugünkü "İstanbul’a kayyım: Aklından bile geçirme" başlıklı yazısında, "İstanbul’a kayyım tartışması yapmak bile “Türk siyasi hayatında yapılmış en büyük 50 hata” listesine rahatlıkla girebilir." yorumunda bulundu.

Hakan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Böyle bir adım atılırsa... Demokrasiymiş... Sandıkla gelmekmiş... Sandıkla gitmekmiş... Millet iradesiymiş... Hepsi talan olur talan! İşin nirengi noktası burasıdır.
Bir de şu var: Bırakın İstanbul’a kayyım atamayı... Bunu akıldan geçirmek bile Ekrem İmamoğlu’na bu zamana kadar yapılan kıyakların en büyüğü olur. Başka hangi kıyakların yapıldığını bilmem söylememe gerek var mı?

*

Şundan eminim: Ekrem İmamoğlu, kendi kendine kaldığı zamanlarda içinden şöyle geçiriyordur: “Ah keşke! Ah keşke! İstanbul’a kayyım atasalar da neşemizi, keyfimizi bulsak”.

*

Diyarbakır’ı, Van’ı, Mardin’i... Bir biçimde izah etmek mümkün... Ama İstanbul’u izah etmenin imkânı da yok ihtimali de yok.

*

Ben bir iktidar yetkilisi olsam... Bana gelip de “Efendim, İstanbul’a kayyım atayacak mısınız?” falan diye bir soru sorulsa... Şu cevabı veririm: “Bu soruyu size Ekrem İmamoğlu mu sordurtuyor?”.

*

İstanbul’a kayyım atanırsa... Bu Türk siyasi hayatının yapılmış en büyük 10 hatasının birincisi olur. İkincisini herkes biliyor!

*

Şunu da söyleyeyim: İstanbul’a kayyım tartışması yapmak bile “Türk siyasi hayatında yapılmış en büyük 50 hata” listesine rahatlıkla girebilir.

*

Son sözüm şudur: İktidar yetkilileri İstanbul’a kayyım konusunun tartışılmasının bile önüne geçerek... Hem demokrasinin daha fazla hırpalanmasına izin vermemeliler, hem de Ekrem İmamoğlu’na arayıp da bulamadığı bir fırsatı sunmamalılar.

Etiketler
Ahmet Hakan Hürriyet