Kılıçdaroğlu'ndan ODTÜ'nün kayyum rektörüne çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında ODTÜ'nün kayyum rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök'e seslendi.

Kılıçdaroğlu'ndan ODTÜ'nün kayyum rektörüne çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında ODTÜ'nün kayyum rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök'e seslendi.

Kılıçdaroğlu, "Öğrencilerinizi dinleyiniz. Öğrencileriniz benden ve senden daha iyi dünyayı sorgulayan çocuklarımızdır. Onlar bizim evlatlarımız, onlar bizi geçmek zorunda, yoksa Türkiye büyüyemez. Niye küstürüyoruz çocuklarımızı? Mansur Başkan’ın sesine kulak verin. Öğrencilerin istediği gibi bir yurt yapacak ve size verecek." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

Bir ülkeyi büyüten, bir ülkeye saygınlık kazandıran kurum üniversitelerdir. Bütün İslam dünyasındaki üniversite sayısı, ABD'dekinden azdır. Üniversite kurmak bir toplumu aydınlığa taşımak demektir. ODTÜ bizim gözbebeğimiz olan üniversitelerden biri. Öğrencilerin taleplerini dinlemek lazım, onların söylemlerine kulak kabartmamız lazım.

Çocuklar, yurt istiyorlar 500-600 kişilik ihtiyaç bu çünkü. 1500 kişilik yurdu istemiyorlar. Ağaçları keseceğiz, üniversitenin ortasına yapacağız diyorlar. Biber gazları, joplar. Bunlar doğru değil arkadaşlar, bunlar bizim evlatlarımız. Başka bir ülkenin çocukları da değil. Neden şiddet neden baskı? Ne istediklerini oturup konuşmamız lazım.

ODTÜ’deki olay büyüyünce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş, rektöre telefon açtı. 'Ben size yurt yapıp ODTÜ'ye bağışlayacağım' dedi. Çankaya Belediye Başkanımız gidiyor; kaçak yapı, izin alınmamış. Buradan sayın rektöre sesleniyorum. Öğrencilerinizi dinleyiniz. Öğrencileriniz benden ve senden daha iyi dünyayı sorgulayan çocuklarımızdır. Onlar bizim evlatlarımız, onlar bizi geçmek zorunda, yoksa Türkiye büyüyemez. Niye küstürüyoruz çocuklarımızı? Mansur Başkan’ın sesine kulak verin. Öğrencilerin istediği gibi bir yurt yapacak ve size verecek.

Etiketler
Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu ODTÜ