Ekrem İmamoğlu'ndan Canan Kaftancıoğlu'na destek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yabancı basın kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Canan Kaftancıoğlu'na destek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yabancı basın kuruluşlarıyla bir araya geldi.

İmamoğlu, kente dair öncelikli projelerini anlatırken, Canan Kaftancıoğlu’na açılan davadan, Erdoğan ile görüşmeye; Gezi davasından, azınlıklara kadar birçok soruya yanıt verdi.

Kentin öncelikli sorunları neler?

İmamoğlu kent için öncelikli sorunların trafik, yoksulluk, mültecilerin sıkıntıları, deprem, afetle mücadele, kentsel dönüşüm, yeşil alanların varlığı, kadınlar ve çocuklar için güvenlilik olduğunu söylerken mültecilerin mevcut envanterinin çıkarılıp, kadın ve çocuklara dair koruma programı oluşturacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ziyaret randevusu talep edeceğini, Erdoğan’ın da olumlu ifadeler kullandığını söyleyen İmamoğlu, “Uzlaşmak için uzattığım elin karşılılık bulacağını düşünüyorum” dedi.

“Kaftancıoğlu’na dava siyasi bir harekettir”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na açılan dava için “Siyasi bir hareket, bir tehdittir. Bir arkadaşım ve yol arkadaşım olarak Kaftancıoğlu’nun yanındayım” diyen İmamoğlu, belediye başkanlarının yetkilerinin kısıtlanmaya çalışılmasına dair “Bu hareket 23 Haziran’dan ders almadım, almıyorum demektir” diye konuştu.

“Eş, dost, akrabaya dur diyeceğiz”

İBB’nin yönetim kademelerinde Erdoğan’a yakın isimlerle çalışıp çalışmayacağı sorusuna ise “Eş, dost, akrabaya dur diyeceğiz. 3-5 vakıf yerine kamu yararını gözeten vakıf ve derneklerle çalışacağız” dedi.

Gezi davasıyla ilgil bir soruya da “İddialar gerçeği yansıtmıyor” şeklinde yanıt verdikten sonra bazı savcıların Türkiye’de bile olmadığını ama terör soruşturması yürüttüklerini ekledi.

İmamoğlu, azınlıklara dair bir soruya “Gençliğimde 11 yıl Ermeni mimarla çalıştım. İstanbul’u benden daha iyi biliyordu. Kim azınlık, kim değil?” şeklinde cevap verirken LGBTİ Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasına dair de “Her bireyin vatandaşın yaşam haklarına saygı duyan bir bilinçteyiz” dedi.

Etiketler
Canan Kaftancıoğlu dava Canan Kaftancıoğlu Ekrem İmamoğlu