DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan 23 Haziran açıklaması

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin açıklama yaptı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan 23 Haziran açıklaması

"Sandığa gitmemizin anlamı yok" diyen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin açıklama yaptı.

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu kazandı.

DSP'nin 31 Mart'taki adayı Muammer Aydın yenilenen seçimde aday olmadığını açıklamıştı.

Toplumsal iradenin kurumsal iradeden üstün olduğu gerçeğini ortaya koyan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tamamlandığını belirten Aksakal, "Seçimi kazanan Sayın İmamoğlu’nu tebrik ediyorum, görevinde başarılar diliyorum.

Hükümet ve TBMM ülke gerçeklerine acilen dönerek ekonomideki ve dış politikadaki kritik sürecin kontrol altına alınması için strateji üretmelidir" açıklamasını yaptı.

Aksakal ne demişti?

31 Mart seçimlerinin ardından tekrar edilen seçimde aday göstermeyen DSP’nin lideri Aksakal seçim günü, “DSP için 31 Mart yerel seçimleri tamamlanmıştır dedik. Adayımız çekildiği için parti meclisimiz, yeni bir aday göstermeme kararı almıştı. Dolayısıyla bizim oy verebileceğimiz bir aday da olmadığı için, mevcut ittifak adaylarından ya da diğerlerinden herhangi birisini destekleme gibi bir kararımız da olmadığı için, sandığa gitmemizin de bir anlamı yok zaten” açıklamasını yapmıştı.

Etiketler
Önder Aksakal Seçim